- Homepage
- Recipe Details Page
Groentemacedoine met garnalen en kokkels
- Totale tijd 42min
- 10min
Voorbereidingstijd - 32min
Gaartijd - 0min
Afkoeltijd
Ingrediënten
8 personen
500 g Wortels
350 g Rapen
250 g Aardappels
150 g Diepgevroren erwten
25 g Sjalot
200 g Gepelde en gekookte garnalen
1500 g Kokkels
160 g Mayonaise
Zout
Water
Accessoires
Stoommandje Stoom- accessoire
Bereiding
Stap 1 /8
Doe de kokkels in een kommetje met koud water.
1500g Kokkels
Stap 2 /8
Snijd de wortels in kleine blokjes van 1 cm en doe ze in de interne stoommand.
500g Wortels
Stap 3 /8
Giet 0,7 l water in de kom van de keukenmachine.
Stap 4 /8
Plaats de interne stoommand met de wortels. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
Water
Stoommandje
Stap 5 /8
Leg de geschilde en in blokjes van 1 cm gesneden rapen en aardappels, de fijngehakte sjalot en de erwtjes op de wortels. Sluit het deksel zonder de vulstop. Plaats de externe stoomkoker. Voeg de uitgelekte kokkels toe en sluit het deksel. Druk op 'Start'.
350g Rapen 250g Aardappels 150g Diepgevroren erwten 25g Sjalot 1500g Kokkels
Stoom- accessoire
Stap 6 /8
Doe de macedoine in een slakom en laat afkoelen.
Stap 7 /8
Breng de afgekoelde macedoine op smaak met peper en zout. Voeg de mayonaise toe.
160g Mayonaise Zout
Stap 8 /8
Leg de garnalen en de gepelde kokkels op de macedoine. Dien op.
200g Gepelde en gekookte garnalen 1500g Kokkels