Groentemacedoine met garnalen en kokkels
- Totale tijd 42min
- 10min
Voorbereidingstijd - 32min
Gaartijd - 0min
Afkoeltijd
Ontdek het volledige gamma
Meer weergeven - Ontdek het volledige gamma -
Ingrediënten
8 personen
500 g Wortels
350 g Rapen
250 g Aardappels
150 g Diepgevroren erwten
25 g Sjalot
200 g Gepelde en gekookte garnalen
1500 g Kokkels
160 g Mayonaise
Zout
Water
Accessoires
Stoommandje Stoom- accessoire
Bereiding
Stap 1 /8
Doe de kokkels in een kommetje met koud water.
Stap 2 /8
Snijd de wortels in kleine blokjes van 1 cm en doe ze in de interne stoommand.
Stap 3 /8
Giet 0,7 l water in de kom van de keukenmachine.
Stap 4 /8
Plaats de interne stoommand met de wortels. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
Stap 5 /8
Leg de geschilde en in blokjes van 1 cm gesneden rapen en aardappels, de fijngehakte sjalot en de erwtjes op de wortels. Sluit het deksel zonder de vulstop. Plaats de externe stoomkoker. Voeg de uitgelekte kokkels toe en sluit het deksel. Druk op 'Start'.
Stap 6 /8
Doe de macedoine in een slakom en laat afkoelen.
Stap 7 /8
Breng de afgekoelde macedoine op smaak met peper en zout. Voeg de mayonaise toe.
Stap 8 /8
Leg de garnalen en de gepelde kokkels op de macedoine. Dien op.