Groenteflan met gruyere
- Totale tijd 26min
- 15min
Voorbereidingstijd - 11min
Gaartijd - 0min
Afkoeltijd
Ontdek het volledige gamma
Meer weergeven - Ontdek het volledige gamma -
Ingrediënten
4 personen
100 g Erwtjes, gedopt (vers of diepvries)
300 g Wortelen, in blokjes gesneden
10 cl Water
40 g Zetmeel
2 Ei (eren)
10 cl Vloeibare lightroom
170 g Puree van groenten naar keuze (huisbereid of van de winkel)
10 g Boter
30 g Gruyère, geraspt (of emmentaler of comtékaas)
4 Porseleinen schaaltjes van 15 cl
Bereiding
Stap 1 /7
Bereid de ingrediënten.
Stap 2 /7
Snijd de wortelen in blokjes.
Stap 3 /7
Klop het ei door de maizena. Doe de room, de groentepuree, de kaas en het zout erbij.
Stap 4 /7
Laat de boter smelten. Voeg water en groenten toe. Verwarm tot het vocht verdampt en het gerecht gekaramelliseerd is. Giet bij de vorige bereiding.
Stap 5 /7
Vul de schaaltjes met het mengsel. Dek ze af met folie. Zet ze op een rond stuk bakpapier in de kuip, giet 20 cl water erin en zet de schaaltjes erin.
Stap 6 /7
Snelkookfunctie
Stap 7 /7
Lauw opdienen.