- Homepage
- Glutenvrije koekjes
Glutenvrije koekjes
- Totale tijd 1u 25min
- 10min
Voorbereidingstijd - 15min
Gaartijd - 1u
Afkoeltijd
Compatibele toestellen (20)
Ingrediënten
5 personen
200 g rijstmeel
120 g bruine suiker
125 g halfgezouten boter
3 eierdooiers
Poedersuiker
1 sinaasappelschil
Accessoires
Kneed- & hakmes
Bereiding
Stap 1 /5
Plaats het mes om te kneden/hakken, doe het rijstmeel, de suiker, de boter, de eierdooiers en de sinaasappelschil in de robot. Vergrendel het deksel en druk op 'Start'.
Stap 2 /5
Gebruik een spatel om de bereiding opnieuw naar het midden te strijken, vergrendel het deksel en druk op 'Start'.
Stap 3 /5
Haal het deeg uit de robot, kneed het tot een bal en verpak in huishoudfolie. Laat gedurende 1 uur in de koelkast rusten.
Stap 4 /5
Verwarm de oven voor op 180 °C (th. 6). Leg een vel bakpapier op een plaat. Rol het deeg uit met een deegrol en snij rondjes uit met een mes of glas. Leg de koekjes op de bakplaat.
Stap 5 /5
Bak gedurende 15 min. Wanneer de bereiding klaar is, zijn de koekjes zacht. Ze worden hard tijdens het afkoelen. Bestrooi met poedersuiker voor het opdienen.