Gevulde paprika met quinoa, aubergine en feta
Moulinex
Recept door Moulinex

Gevulde paprika met quinoa, aubergine en feta

ratings.0

-/5

  • Totale tijd 1u 6min
  • Voorbereidingstijd
    10min
  • Gaartijd
    56min
  • Afkoeltijd
    0min

Ingrediënten

4 personen

  • 4 Paprika’s

  • 110 g Ajuin

  • 150 g Quinoa

  • 200 g Aubergine

  • 200 g Feta

  • 75 g Tomatenblokjes

  • 2 cl Olijfolie

  • 25 cl Water

  • Salie

  • Zout

  • Olijfolie

Accessoires

  • Ultrablade hakmes
    Ultrablade hakmes
  • Menger
    Menger

Bereiding

Stap 1 /9

Doe de in stukjes gesneden en gepelde ui in de mengkom van de keukenmachine en bevestig het Ultrablade-hakmes. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.

  • 110g Ajuin
  • Ultrablade hakmes

Stap 2 /9

Vervang het hakmes door de mengstaaf. Voeg de quinoa, de gewassen aubergine in blokjes, de gehakte tomaten, de olijfolie, het water en de gehakte salie toe. Breng op smaak met peper en zout. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.

  • 150g Quinoa
  • 200g Aubergine
  • 75g Tomatenblokjes
  • 2cl Olijfolie
  • 25cl Water
  • bladje Salie
  • Zout
  • Menger

Stap 3 /9

Verwarm de oven voor op 180°C.

Stap 4 /9

Was de paprika’s, verwijder de zaadlijsten en snijd in twee.

  • 4 Paprika’s

Stap 5 /9

Voeg de in blokjes gesneden feta toe. Meng voorzichtig.

  • 200g Feta

Stap 6 /9

Vul de paprika’s met het quinoamengsel.

Stap 7 /9

Leg ze in een ovenschaal.

Stap 8 /9

Besprenkel met wat olijfolie en giet een half glas water op de bodem van de schaal.

  • Olijfolie

Stap 9 /9

Zet 40 minuten in de oven.

Roerblad SS-185951

Roerblad SS-185951

Bakkuip SS-186082

Bakkuip SS-186082

Bakkuip SS-186157

Bakkuip SS-186157

Haak SS-186228

Haak SS-186228