Gevulde kokkels met tijm, chorizo en hazelnoten
Moulinex
Recept door Moulinex

Gevulde kokkels met tijm, chorizo en hazelnoten

ratings.0

-/5 -

  • Totale tijd 20min
  • Voorbereidingstijd
    10min
  • Gaartijd
    10min
  • Afkoeltijd
    0min

Ingrediënten

4 personen

  • 240 g Kokkels

  • 10 cl Witte wijn

  • 60 g Hazelnoten

  • 60 g Chorizo

  • 40 g Citroen

  • 100 g Half gezouten boter

  • 2 stengel Tijm

  • 1 straaltje Citroensap

Accessoires

  • Minimengkom
    Minimengkom

Bereiding

Stap 1 /8

Doe de gespoelde kokkels en de witte wijn in de kom van de keukenmachine met de gewone schijf. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.

  • 240g Kokkels
  • 10cl Witte wijn

Stap 2 /8

Laat de kokkels uitlekken.

Stap 3 /8

Plaats de mini kom in de grote kom van de keukenmachine. Doe er de hazelnoten en de in blokjes gesneden chorizo in. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.

  • 60g Hazelnoten
  • 60g Chorizo
  • Minimengkom

Stap 4 /8

Voeg de in reepjes gesneden boter, de tijm en de citroenzestes toe. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.

  • 40g Citroen
  • 100g Half gezouten boter
  • 2stengel Tijm
  • Minimengkom

Stap 5 /8

Haal de kokkels uit hun schelp.

Stap 6 /8

Leg wat van de boterbereiding op elke kokkel en leg de kokkels plat op de ovenplaat.

Stap 7 /8

Laat 5 minuten gratineren onder de grill van de oven.

Stap 8 /8

Besprenkel met wat citroensap en dien meteen op.

  • 1straaltje Citroensap

Roerblad SS-185951

Roerblad SS-185951

Bakkuip SS-186082

Bakkuip SS-186082

Bakkuip SS-186157

Bakkuip SS-186157

Haak SS-186228

Haak SS-186228