- Homepage
- Recipe Details Page
Gevulde kokkels met tijm, chorizo en hazelnoten
- Totale tijd 20min
- 10min
Voorbereidingstijd - 10min
Gaartijd - 0min
Afkoeltijd
Ingrediënten
4 personen
240 g Kokkels
10 cl Witte wijn
60 g Hazelnoten
60 g Chorizo
40 g Citroen
100 g Half gezouten boter
2 stengel Tijm
1 straaltje Citroensap
Accessoires
Minimengkom
Bereiding
Stap 1 /8
Doe de gespoelde kokkels en de witte wijn in de kom van de keukenmachine met de gewone schijf. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
240g Kokkels 10cl Witte wijn
Stap 2 /8
Laat de kokkels uitlekken.
Stap 3 /8
Plaats de mini kom in de grote kom van de keukenmachine. Doe er de hazelnoten en de in blokjes gesneden chorizo in. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
60g Hazelnoten 60g Chorizo
Minimengkom
Stap 4 /8
Voeg de in reepjes gesneden boter, de tijm en de citroenzestes toe. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
40g Citroen 100g Half gezouten boter 2stengel Tijm
Minimengkom
Stap 5 /8
Haal de kokkels uit hun schelp.
Stap 6 /8
Leg wat van de boterbereiding op elke kokkel en leg de kokkels plat op de ovenplaat.
Stap 7 /8
Laat 5 minuten gratineren onder de grill van de oven.
Stap 8 /8
Besprenkel met wat citroensap en dien meteen op.
1straaltje Citroensap