Gevulde artisjokken met zeevruchten
- Totale tijd 57min
- 10min
Voorbereidingstijd - 47min
Gaartijd - 0min
Afkoeltijd
Ontdek het volledige gamma
Meer weergeven - Ontdek het volledige gamma -
Ingrediënten
6 personen
12 Diepgevroren artisjokbodems
400 g Diepgevroren zeevruchten
15 g Visfumetpoeder
100 g Vloeibare room met 30% vet
60 g Bloem
50 g Boter
25 g Geraspte Parmezaanse kaas
Nootmuskaat
Zout
Water
Accessoires
Klopper Stoom- accessoire
Bereiding
Stap 1 /13
Doe 0,7 l water in de kom van de keukenmachine en voeg de visfumet toe. Sluit het deksel zonder de vulstop. Plaats de externe stoomkoker. Voeg de diepgevroren artisjokbodems toe. Druk op 'Start'.
Stap 2 /13
Plaats de middelste stoomplaat en leg er de diepgevroren zeevruchten op. Sluit het deksel en klik op 'Start'.
Stap 3 /13
Haal alles uit de externe stoomkoker en zet 30 cl visfumet aan de kant in een kommetje. Spoel de kom.
Stap 4 /13
Verwarm de oven voor op 200°C.
Stap 5 /13
Doe de vloeibare room en bloem in de mengkom van de keukenmachine en bevestig de klopper. Sluit het deksel en klik op 'Start'.
Stap 6 /13
Schraap de zijkanten van de mengkom met de spatel. Sluit het deksel zonder de vulstop en druk op 'Start'. Voeg geleidelijk de visfumet toe.
Stap 7 /13
Voeg de in stukjes gesneden boter toe. Sluit het deksel en klik op 'Start'.
Stap 8 /13
Voeg de Parmezaanse kaas en de muskaatnoot toe. Breng op smaak met zout en peper. Sluit het deksel en klik op 'Start'.
Stap 9 /13
Verwijder de klopper, voeg de uitgelekte zeevruchten toe en meng met de spatel.
Stap 10 /13
Smeer een ovenplaat in met olie en leg er de artisjokbodems op.
Stap 11 /13
Doe er de bechamel met de zeevruchten over.
Stap 12 /13
Zet 15 minuten in de oven.
Stap 13 /13
Dien op met de salade.