Gevulde artisjokken met zeevruchten - Recepten Companion | Moulinex
Moulinex
Recept door Moulinex

Gevulde artisjokken met zeevruchten

ratings.0

-/5 -

  • Totale tijd 57min
  • Voorbereidingstijd
    10min
  • Gaartijd
    47min
  • Afkoeltijd
    0min

Ingrediënten

6 personen

  • 12 Diepgevroren artisjokbodems

  • 400 g Diepgevroren zeevruchten

  • 15 g Visfumetpoeder

  • 100 g Vloeibare room met 30% vet

  • 60 g Bloem

  • 50 g Boter

  • 25 g Geraspte Parmezaanse kaas

  • Nootmuskaat

  • Zout

  • Water

Accessoires

  • Klopper
    Klopper
  • Stoom- accessoire
    Stoom- accessoire

Bereiding

Stap 1 /13

Doe 0,7 l water in de kom van de keukenmachine en voeg de visfumet toe. Sluit het deksel zonder de vulstop. Plaats de externe stoomkoker. Voeg de diepgevroren artisjokbodems toe. Druk op 'Start'.

  • 12 Diepgevroren artisjokbodems
  • 15g Visfumetpoeder
  • Water
  • Stoom- accessoire

Stap 2 /13

Plaats de middelste stoomplaat en leg er de diepgevroren zeevruchten op. Sluit het deksel en klik op 'Start'.

  • 400g Diepgevroren zeevruchten
  • Stoom- accessoire

Stap 3 /13

Haal alles uit de externe stoomkoker en zet 30 cl visfumet aan de kant in een kommetje. Spoel de kom.

Stap 4 /13

Verwarm de oven voor op 200°C.

Stap 5 /13

Doe de vloeibare room en bloem in de mengkom van de keukenmachine en bevestig de klopper. Sluit het deksel en klik op 'Start'.

  • 100g Vloeibare room met 30% vet
  • 60g Bloem
  • Klopper

Stap 6 /13

Schraap de zijkanten van de mengkom met de spatel. Sluit het deksel zonder de vulstop en druk op 'Start'. Voeg geleidelijk de visfumet toe.

  • Klopper

Stap 7 /13

Voeg de in stukjes gesneden boter toe. Sluit het deksel en klik op 'Start'.

  • 50g Boter
  • Klopper

Stap 8 /13

Voeg de Parmezaanse kaas en de muskaatnoot toe. Breng op smaak met zout en peper. Sluit het deksel en klik op 'Start'.

  • 25g Geraspte Parmezaanse kaas
  • Nootmuskaat
  • Zout
  • Klopper

Stap 9 /13

Verwijder de klopper, voeg de uitgelekte zeevruchten toe en meng met de spatel.

Stap 10 /13

Smeer een ovenplaat in met olie en leg er de artisjokbodems op.

Stap 11 /13

Doe er de bechamel met de zeevruchten over.

Stap 12 /13

Zet 15 minuten in de oven.

Stap 13 /13

Dien op met de salade.

Roerblad SS-185951

Roerblad SS-185951

Bakkuip SS-186082

Bakkuip SS-186082

Bakkuip SS-186157

Bakkuip SS-186157

Haak SS-186228

Haak SS-186228