Gevogeltefilets met groentetagliatelle en oesterzwammensaus
- Totale tijd 1u 10min
- 20min
Voorbereidingstijd - 50min
Gaartijd - 0min
Afkoeltijd
Ontdek het volledige gamma
Meer weergeven - Ontdek het volledige gamma -
Ingrediënten
6 personen
960 g Kip
400 g Wortels
200 g Grote pastinaak
500 g Aardappels
250 g Oesterzwammen
3 g Look
50 g Sjalotten
30 g Boter
3 cl Olie
15 g Kippenfond
60 cl Warm water
15 cl Witte wijn
2 stengel Tijm
10 cl Dikke room
15 g Maïzena
3 cl Water
Zout
Accessoires
Ultrablade hakmes Menger Stoommandje Stoom- accessoire
Bereiding
Stap 1 /13
Leg de gepelde sjalot en look in de kom met het Ultrablade-hakmes. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
Stap 2 /13
Vervang het mes door de mengstaaf. Schraap de zijkanten van de kom.
Stap 3 /13
Maak de oesterzwammen schoon onder een straaltje water en snijd in reepjes. Voeg toe met de olie en de boter. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
Stap 4 /13
Schil de wortels, de pastinaak en de aardappels. Snijd de aardappels in grote blokjes en doe ze in de stoommand.
Stap 5 /13
Neem een dunschiller en maak tagliatelle van de wortels en de pastinaak.
Stap 6 /13
Leg de groentetagliatelle op de middelste stoomplaat.
Stap 7 /13
Leg de kipfilets in de externe stoomkoker. Voeg de takjes tijm toe. Breng op smaak met peper en zout.
Stap 8 /13
Voeg de witte wijn, de gevogeltefond en het warm water toe.
Stap 9 /13
Zet het stoommandje met de aardappels in de kom van de keukenmachine. Sluit het deksel zonder de vulstop.
Stap 10 /13
Plaats de externe stoomkoker en de middelste stoomplaat met de groentetagliatelle. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
Stap 11 /13
Haal de externe stoomkoker en de interne stoommand uit de keukenmachine. Los de maizena in een apart kommetje op in water.
Stap 12 /13
Doe de dikke verse room en de verdunde maizena in de kom van de keukenmachine. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
Stap 13 /13
Proef of de kruiding goed is en dien de saus meteen op.