- Homepage
- Vind een recept
- Al onze recepten
- Gegrilde dorade met tomaat en olijven
Gegrilde dorade met tomaat en olijven
- Totale tijd 20min
- 10min
Voorbereidingstijd - 10min
Gaartijd - 0min
Afkoeltijd
Ingrediënten
8 personen
1 Citroen
1 el Peterselie
1 teentje Knoflook
2 Tomaten
100 g Ontpitte olijven
1 steel Lente-ui (ongeveer 30 g)
2 el Balsamicoazijn
1 tl Kappertjes
12 cl Olijfolie
10 g Pijnboompitten
4 straaltje Dorade
3 el Olijfolie
Tijm
Zout, peper
Bereiding
Stap 1 /7
Maak de saus: Snijd de citroen in twee. Rasp de halve citroen en pers hem uit. Hak de peterselie en de knoflook fijn. Snij de tomaten in blokjes en de olijven in plakjes. Snijd de lente-ui. Doe alles in een kom. Voeg de balsamicoazijn, de kappertjes en de olijfolie toe. Meng.
Stap 2 /7
Doe de pijnboompitten in een hete pan en bak ze gedurende 2 minuten op een hoog vuur. Leg ze meteen op een bord. Laat afkoelen en voeg ze dan toe aan de kom. Zet apart.
Stap 3 /7
Leg de doradefilets met het vel naar boven op de bakplaat. Voeg de zeste en het sap van de overgebleven halve citroen toe.
Stap 4 /7
Kruid de doradefilets aan beide kanten met zout en peper. Sprenkel de olijfolie over de filets heen en bestrooi met tijm en rozemarijn.
Stap 5 /7
Zet de bakplaat op de hoogste stand in de oven.
Stap 6 /7
Zet het apparaat aan. Activeer het programma GRILL op 200°C en stel de bereidingstijd in op 10 minuten. Druk op START.
Stap 7 /7
Dien op met de saus.