- Homepage
- Vind een recept
- Al onze recepten
- Gazpacho van basilicum, watermeloen en tomaat
Gazpacho van basilicum, watermeloen en tomaat
- Totale tijd 1u 18min
- 15min
Voorbereidingstijd - 3min
Gaartijd - 1u
Afkoeltijd
Compatibele toestellen (18)
Ingrediënten
6 personen
600 g Tomaten
300 g Komkommer
165 g Groene paprika
50 g Selder
200 g Watermeloen
8 bladje Basilicum
3 g Look
220 g Lente-uitjes
10 cl Water
20 cl Olijfolie
4 cl Wijnazijn
1 snuifje Piment d’Espelette
Zout, peper
Accessoires
Ultrablade hakmes
Bereiding
Stap 1 /6
Doe de gepelde tomaten zonder zaadlijsten, de gewassen, ontpitte en in stukjes gesneden paprika, en de gepelde en in stukjes gesneden ajuin en look in een kom.
Stap 2 /6
Voeg de gewassen en in stukken gesneden selder toe, samen met de gepelde en in stukken gesneden watermeloen en komkommer.
Stap 3 /6
Voeg de olijfolie, de basilicum, het water, de azijn en de chilipeper toe. Kruid met peper en zout en meng goed.
Stap 4 /6
Laat 1 uur marineren in de ijskast.
Stap 5 /6
Doe de inhoud van de slakom in de kom van de keukenmachine met het Ultrablade-hakmes. Sluit het deksel en klik op 'Start'.
Stap 6 /6
Bewaar in de ijskast tot u klaar bent om op te dienen.