Gazpacho van basilicum, watermeloen en tomaat - Recepten Companion | Moulinex
Moulinex
Recept door Moulinex

Gazpacho van basilicum, watermeloen en tomaat

ratings.0

-/5 -

  • Totale tijd 1u 18min
  • Voorbereidingstijd
    15min
  • Gaartijd
    3min
  • Afkoeltijd
    1u

Ingrediënten

6 personen

  • 600 g Tomaten

  • 300 g Komkommer

  • 165 g Groene paprika

  • 50 g Selder

  • 200 g Watermeloen

  • 8 bladje Basilicum

  • 3 g Look

  • 220 g Lente-uitjes

  • 10 cl Water

  • 20 cl Olijfolie

  • 4 cl Wijnazijn

  • 1 snuifje Piment d’Espelette

  • Zout, peper

Accessoires

  • Ultrablade hakmes
    Ultrablade hakmes

Bereiding

Stap 1 /6

Doe de gepelde tomaten zonder zaadlijsten, de gewassen, ontpitte en in stukjes gesneden paprika, en de gepelde en in stukjes gesneden ajuin en look in een kom.

  • 600g Tomaten
  • 165g Groene paprika
  • 3g Look
  • 220g Lente-uitjes

Stap 2 /6

Voeg de gewassen en in stukken gesneden selder toe, samen met de gepelde en in stukken gesneden watermeloen en komkommer.

  • 300g Komkommer
  • 50g Selder
  • 200g Watermeloen

Stap 3 /6

Voeg de olijfolie, de basilicum, het water, de azijn en de chilipeper toe. Kruid met peper en zout en meng goed.

  • 8bladje Basilicum
  • 10cl Water
  • 20cl Olijfolie
  • 4cl Wijnazijn
  • 1snuifje Piment d’Espelette
  • Zout, peper

Stap 4 /6

Laat 1 uur marineren in de ijskast.

Stap 5 /6

Doe de inhoud van de slakom in de kom van de keukenmachine met het Ultrablade-hakmes. Sluit het deksel en klik op 'Start'.

  • Ultrablade hakmes

Stap 6 /6

Bewaar in de ijskast tot u klaar bent om op te dienen.

Roerblad SS-185951

Roerblad SS-185951

Bakkuip SS-186082

Bakkuip SS-186082

Bakkuip SS-186157

Bakkuip SS-186157

Haak SS-186228

Haak SS-186228