- Homepage
- Recipe Details Page
Gazpacho van basilicum, watermeloen en tomaat
- Totale tijd 1u 18min
- 15min
Voorbereidingstijd - 3min
Gaartijd - 1u
Afkoeltijd
Ingrediënten
6 personen
600 g Tomaten
300 g Komkommer
165 g Groene paprika
50 g Selder
200 g Watermeloen
8 bladje Basilicum
3 g Look
220 g Lente-uitjes
10 cl Water
20 cl Olijfolie
4 cl Wijnazijn
1 snuifje Piment d’Espelette
Zout, peper
Accessoires
Ultrablade hakmes
Bereiding
Stap 1 /6
Doe de gepelde tomaten zonder zaadlijsten, de gewassen, ontpitte en in stukjes gesneden paprika, en de gepelde en in stukjes gesneden ajuin en look in een kom.
600g Tomaten 165g Groene paprika 3g Look 220g Lente-uitjes
Stap 2 /6
Voeg de gewassen en in stukken gesneden selder toe, samen met de gepelde en in stukken gesneden watermeloen en komkommer.
300g Komkommer 50g Selder 200g Watermeloen
Stap 3 /6
Voeg de olijfolie, de basilicum, het water, de azijn en de chilipeper toe. Kruid met peper en zout en meng goed.
8bladje Basilicum 10cl Water 20cl Olijfolie 4cl Wijnazijn 1snuifje Piment d’Espelette Zout, peper
Stap 4 /6
Laat 1 uur marineren in de ijskast.
Stap 5 /6
Doe de inhoud van de slakom in de kom van de keukenmachine met het Ultrablade-hakmes. Sluit het deksel en klik op 'Start'.
Ultrablade hakmes
Stap 6 /6
Bewaar in de ijskast tot u klaar bent om op te dienen.