- Homepage
- Gamba's met pesto van artisjok
Gamba's met pesto van artisjok
- Totale tijd 17min
- 10min
Voorbereidingstijd - 7min
Gaartijd - 0min
Afkoeltijd
Compatibele toestellen (21)
Cookeo+ Connect CE857800 Multicooker Cookeo Wifi 10-in-1 CE96G310 Intelligente hogedruk multicooker - 10 programma's - Oneindig aantal recepten - Geconnecteerd Cookeo Wifi 9-in-1 CE952110 Intelligente hogedruk multicooker - 9 programma's - Oneindig aantal recepten - Geconnecteerd Cookeo Touch Pro CE943410 Intelligente hogedruk multicooker - 13 programma's - Oneindig aantal recepten - Geconnecteerd - Ingebouwde keukenweegschaal Ontdek het volledige gamma
Meer weergeven - Ontdek het volledige gamma -
Ingrediënten
2 personen
12 gamba's, gepeld (vers of ontdooid)
120 g artisjokbodems, diepgevroren
10 basilicumblaadjes, gewassen
3 salieblaadjes, gewassen (optioneel)
10 g geraspte Parmezaanse kaas
30 g geroosterde pijnboompitten
1 el citroensap
5 cl olijfolie (+ een beetje om de gamba's te bakken)
Zout, peper
Bereiding
Stap 1 /6
Bereid de ingrediënten.
Stap 2 /6
Mix de basilicum, salie, Parmezaanse kaas, pijnboompitten, olie, zout, peper in een mixer. Niet verwijderen.
Stap 3 /6
Doe een scheutje olie in de kom en warm op. Kleur de gamba's aan (in meerdere keren indien nodig). Haal dit vervolgens uit de kuip.
Stap 4 /6
Giet 20 cl water in de kuip. Zet het mandje en de artisjokbodems erbovenop. Breng op smaak met peper en zout.
Stap 5 /6
Snelkookfunctie: 7 min
Stap 6 /6
Mix de artisjokken met het mengsel van de mixer. Dien koud op met gamba's.