- Homepage
- Recipe Details Page
Falafel van zoete aardappel met tahinisaus
- Totale tijd 1u 11min
- 20min
Voorbereidingstijd - 51min
Gaartijd - 0min
Afkoeltijd
Ingrediënten
6 personen
750 g Zoete aardappel
1.5 tl Olijfolie
90 g Kikkererwtenbloem
600 g Kikkererwten uit blik
1 Peterselie
1 Koriander
1.5 tl Gemalen komijn
1.5 tl Paprika
1 tl zout
1 tl Citroensap
180 g tahin
1.5 Citroensap
10 cl Water
1 tl Knoflookpoeder
Accessoires
Stoommandje Kneed- & hakmes
Bereiding
Stap 1 /6
Schil de zoete aardappel en snijd in grote stukjes. Doe 0,7 l water in de mengkom en plaats de zoete aardappelen in het stoommandje. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start’.
750g Zoete aardappel 10cl Water
Stap 2 /6
Giet de kom leeg en bevestig het kneed-/ pletmes. Doe de zoete aardappelblokjes en de overige ingrediënten in de mengkom. Sluit het deksel met de vulstop en zet gedurende 30 seconden op snelheid 11.
750g Zoete aardappel 1.5tl Olijfolie 90g Kikkererwtenbloem 600g Kikkererwten uit blik 1 Peterselie 1 Koriander 1.5tl Gemalen komijn 1.5tl Paprika 1tl zout 1tl Citroensap
Kneed- & hakmes
Stap 3 /6
Verwarm de oven voor op 200°C.
Stap 4 /6
Neem met een lepel wat van het mengsel en maak er balletjes van. Leg ze op een bakplaat en besprenkel met olijfolie. Bak gedurende 20 minuten.
1.5tl Olijfolie
Stap 5 /6
Bereid ondertussen de saus: hak het teentje look fijn en vermeng het daarna in een kom met de tahini, het citroensap en het water.
180g tahin 1.5 Citroensap 10cl Water 1tl Knoflookpoeder
Stap 6 /6
Serveer als een buddha-bowl met kerstomaatjes, rode kool en spinazie.