Falafel van zoete aardappel met tahinisaus
- Totale tijd 1u 11min
- 20min
Voorbereidingstijd - 51min
Gaartijd - 0min
Afkoeltijd
Ontdek het volledige gamma
Meer weergeven - Ontdek het volledige gamma -
Ingrediënten
6 personen
750 g Zoete aardappel
1.5 tl Olijfolie
90 g Kikkererwtenbloem
600 g Kikkererwten uit blik
1 Peterselie
1 Koriander
1.5 tl Gemalen komijn
1.5 tl Paprika
1 tl zout
1 tl Citroensap
180 g tahin
1.5 Citroensap
10 cl Water
1 tl Knoflookpoeder
Accessoires
Stoommandje Kneed- & hakmes
Bereiding
Stap 1 /6
Schil de zoete aardappel en snijd in grote stukjes. Doe 0,7 l water in de mengkom en plaats de zoete aardappelen in het stoommandje. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start’.
Stap 2 /6
Giet de kom leeg en bevestig het kneed-/ pletmes. Doe de zoete aardappelblokjes en de overige ingrediënten in de mengkom. Sluit het deksel met de vulstop en zet gedurende 30 seconden op snelheid 11.
Stap 3 /6
Verwarm de oven voor op 200°C.
Stap 4 /6
Neem met een lepel wat van het mengsel en maak er balletjes van. Leg ze op een bakplaat en besprenkel met olijfolie. Bak gedurende 20 minuten.
Stap 5 /6
Bereid ondertussen de saus: hak het teentje look fijn en vermeng het daarna in een kom met de tahini, het citroensap en het water.
Stap 6 /6
Serveer als een buddha-bowl met kerstomaatjes, rode kool en spinazie.