- Homepage
- Vind een recept
- Al onze recepten
- Empanadas
Empanadas
- Totale tijd 1u 1min
- 5min
Voorbereidingstijd - 56min
Gaartijd - 0min
Afkoeltijd
Compatibele toestellen (19)
Ingrediënten
5 personen
3 Kruimeldeeg
120 g Courgettes
150 g Paprika’s
60 g Ajuin
2 teentje Look
5 cl Olijfolie
20 g Tomatenconcentraat
15 cl Groentebouillon
2 Komijnpoeder
250 g Tonijn uit blik, uitgelekt
Zout
Accessoires
Ultrablade hakmes
Bereiding
Stap 1 /11
Verwarm de oven voor op 180°C (op thermostaat 6).
Stap 2 /11
Verwarm de oven voor op 180 °C (op thermostaat 6). Snij de courgette en de paprika in kleine stukjes. Pel de ui en de knoflook en snij ze in grove stukken. Doe ze vervolgens in de keukenmachine en bevestig het Ultrablade-hakmes. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
Stap 3 /11
Voeg de olijfolie toe. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
Stap 4 /11
Voeg de courgette- en paprikablokjes, het tomatenconcentraat en de bouillon toe. Breng op smaak met peper en zout. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
Stap 5 /11
Zeef de bereiding en behoud enkel de groenten.
Stap 6 /11
Voeg aan het einde van de bereiding de tonijn toe. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
Stap 7 /11
Rol het deeg uit en maak schijven met een groot glas.
Stap 8 /11
Rol het deeg uit en maak schijven met een groot glas. Vul de helft van het oppervlak met de vulling. Vouw het deeg dubbel om een gebakje te vormen en knijp de randen dicht. Leg de gebakjes op een bakplaat met bakpapier en zet 30 minuten in de oven. Dien warm of koud op.
Stap 9 /11
Leg de empanadas op een ovenschaal met bakpapier.
Stap 10 /11
Zet 30 minuten in de oven.
Stap 11 /11
Dien koud of warm op.