Empanadas - Recepten Companion | Moulinex
Moulinex
Recept door Moulinex

Empanadas

ratings.0

- /5 -

  • Totale tijd 1u 1min
  • Voorbereidingstijd
    5min
  • Gaartijd
    56min
  • Afkoeltijd
    0min

Ingrediënten

5 personen

  • 3 Kruimeldeeg

  • 120 g Courgettes

  • 150 g Paprika’s

  • 60 g Ajuin

  • 2 teentje Look

  • 5 cl Olijfolie

  • 20 g Tomatenconcentraat

  • 15 cl Groentebouillon

  • 2 Komijnpoeder

  • 250 g Tonijn uit blik, uitgelekt

  • Zout

Accessoires

  • Ultrablade hakmes
    Ultrablade hakmes

Bereiding

Stap 1 /11

Verwarm de oven voor op 180°C (op thermostaat 6).

Stap 2 /11

Verwarm de oven voor op 180 °C (op thermostaat 6). Snij de courgette en de paprika in kleine stukjes. Pel de ui en de knoflook en snij ze in grove stukken. Doe ze vervolgens in de keukenmachine en bevestig het Ultrablade-hakmes. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.

  • 60g Ajuin
  • 2teentje Look
  • Ultrablade hakmes

Stap 3 /11

Voeg de olijfolie toe. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.

  • 5cl Olijfolie
  • 2 Komijnpoeder
  • Ultrablade hakmes

Stap 4 /11

Voeg de courgette- en paprikablokjes, het tomatenconcentraat en de bouillon toe. Breng op smaak met peper en zout. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.

  • 120g Courgettes
  • 150g Paprika’s
  • 20g Tomatenconcentraat
  • 15cl Groentebouillon
  • Zout
  • Ultrablade hakmes

Stap 5 /11

Zeef de bereiding en behoud enkel de groenten.

Stap 6 /11

Voeg aan het einde van de bereiding de tonijn toe. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.

  • 250g Tonijn uit blik, uitgelekt
  • Ultrablade hakmes

Stap 7 /11

Rol het deeg uit en maak schijven met een groot glas.

  • 3 Kruimeldeeg

Stap 8 /11

Rol het deeg uit en maak schijven met een groot glas. Vul de helft van het oppervlak met de vulling. Vouw het deeg dubbel om een gebakje te vormen en knijp de randen dicht. Leg de gebakjes op een bakplaat met bakpapier en zet 30 minuten in de oven. Dien warm of koud op.

Stap 9 /11

Leg de empanadas op een ovenschaal met bakpapier.

Stap 10 /11

Zet 30 minuten in de oven.

Stap 11 /11

Dien koud of warm op.