Empanadas
- Totale tijd 1u 11min
- 10min
Voorbereidingstijd - 1u 1min
Gaartijd - 0min
Afkoeltijd
Ontdek het volledige gamma
Meer weergeven - Ontdek het volledige gamma -
Ingrediënten
10 personen
3 Kruimeldeeg
120 g Courgettes
150 g Paprika’s
60 g Ajuin
6 g Look
5 cl Olijfolie
20 g Tomatenconcentraat
15 cl Groentebouillon
2 snuifje Mespuntje komijnpoeder
250 g Tonijn uit blik, uitgelekt
Zout
Accessoires
Ultrablade hakmes
Bereiding
Stap 1 /11
Verwarm de oven voor op 180°C (op thermostaat 6).
Stap 2 /11
Schil de ui en de knoflook en snij in grove stukken. Leg ze in de mengkom van de keukenmachine en bevestig het Ultrablade-hakmes. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
Stap 3 /11
Voeg de olijfolie en de komijn toe. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
Stap 4 /11
Voeg de courgette- en paprikablokjes, het tomatenconcentraat en de bouillon toe. Breng op smaak met peper en zout. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
Stap 5 /11
Zeef de bereiding en behoud enkel de groenten.
Stap 6 /11
Voeg de tonijn toe. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
Stap 7 /11
Rol het deeg uit en maak schijven met een groot glas.
Stap 8 /11
Vul de helft van het oppervlak met de vulling. Vouw het deeg dubbel en knijp de randen dicht.
Stap 9 /11
Leg de empanadas op een ovenschaal met bakpapier.
Stap 10 /11
Zet gedurende 30 minuten in de oven.
Stap 11 /11
Dien koud of warm op.