- Homepage
- Recipe Details Page
Empanadas
- Totale tijd 1u 11min
- 10min
Voorbereidingstijd - 1u 1min
Gaartijd - 0min
Afkoeltijd
Ingrediënten
10 personen
3 Kruimeldeeg
120 g Courgettes
150 g Paprika’s
60 g Ajuin
6 g Look
5 cl Olijfolie
20 g Tomatenconcentraat
15 cl Groentebouillon
2 snuifje Mespuntje komijnpoeder
250 g Tonijn uit blik, uitgelekt
Zout
Accessoires
Ultrablade hakmes
Bereiding
Stap 1 /11
Verwarm de oven voor op 180°C (op thermostaat 6).
Stap 2 /11
Schil de ui en de knoflook en snij in grove stukken. Leg ze in de mengkom van de keukenmachine en bevestig het Ultrablade-hakmes. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
60g Ajuin 6g Look
Ultrablade hakmes
Stap 3 /11
Voeg de olijfolie en de komijn toe. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
5cl Olijfolie 2snuifje Mespuntje komijnpoeder
Ultrablade hakmes
Stap 4 /11
Voeg de courgette- en paprikablokjes, het tomatenconcentraat en de bouillon toe. Breng op smaak met peper en zout. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
120g Courgettes 150g Paprika’s 20g Tomatenconcentraat 15cl Groentebouillon Zout
Ultrablade hakmes
Stap 5 /11
Zeef de bereiding en behoud enkel de groenten.
Stap 6 /11
Voeg de tonijn toe. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
250g Tonijn uit blik, uitgelekt
Ultrablade hakmes
Stap 7 /11
Rol het deeg uit en maak schijven met een groot glas.
3 Kruimeldeeg
Stap 8 /11
Vul de helft van het oppervlak met de vulling. Vouw het deeg dubbel en knijp de randen dicht.
Stap 9 /11
Leg de empanadas op een ovenschaal met bakpapier.
Stap 10 /11
Zet gedurende 30 minuten in de oven.
Stap 11 /11
Dien koud of warm op.