Empanadas met rund
- Totale tijd 1u 12min
- 30min
Voorbereidingstijd - 42min
Gaartijd - 0min
Afkoeltijd
Ontdek het volledige gamma
Meer weergeven - Ontdek het volledige gamma -
Ingrediënten
10 personen
5 Kruimeldeeg
200 g Rundsvlees
330 g Ajuin
3 g Look
600 g Tomatenblokjes uit blik
80 g Gele rozijnen
80 g Pijnboompitten
2 snuifje Kaneel
2 snuifje Komijn
3 cl Olijfolie
2 Eierdooier
1 el Water
Zout
Accessoires
Kneed- & hakmes Menger
Bereiding
Stap 1 /10
Pel de ui en knoflook. Snijd de ajuinen in 4 stukken.
Stap 2 /10
Doe de gepelde look en de in kwartjes gesneden ajuin in de mengkom van de keukenmachine en bevestig het Ultrablade-hakmes. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
Stap 3 /10
Vervang het Ultrablade-hakmes door de mengstaaf. Voeg de olijfolie, het rundsvlees, de kaneel en de komijn toe. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
Stap 4 /10
Voeg de tomatenblokjes, de pijnboompitten en de rozijnen toe. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
Stap 5 /10
Giet de bereiding in een schaal en laat volledig afkoelen.
Stap 6 /10
Verwarm de oven voor op 180°C en rol het kruimeldeeg uit.
Stap 7 /10
Maak deegcirkeltjes met behulp van een uitsteekvorm met een diameter van ongeveer 10 cm.
Stap 8 /10
Doe een koffielepel vulling op elk stukje deeg. Vouw dicht om gebakjes te vormen. Druk de randen aan met een vork.
Stap 9 /10
Verdun de eierdooiers met wat water. Bestrijk de empanadas met een kwastje.
Stap 10 /10
Zet ongeveer 12 minuten in de oven totdat de gebakjes een mooie goudbruine kleur hebben.