- Homepage
- Recipe Details Page
Empanadas met rund
- Totale tijd 1u 12min
- 30min
Voorbereidingstijd - 42min
Gaartijd - 0min
Afkoeltijd
Ingrediënten
10 personen
5 Kruimeldeeg
200 g Rundsvlees
330 g Ajuin
3 g Look
600 g Tomatenblokjes uit blik
80 g Gele rozijnen
80 g Pijnboompitten
2 snuifje Kaneel
2 snuifje Komijn
3 cl Olijfolie
2 Eierdooier
1 el Water
Zout
Accessoires
Kneed- & hakmes Menger
Bereiding
Stap 1 /10
Pel de ui en knoflook. Snijd de ajuinen in 4 stukken.
330g Ajuin 3g Look
Stap 2 /10
Doe de gepelde look en de in kwartjes gesneden ajuin in de mengkom van de keukenmachine en bevestig het Ultrablade-hakmes. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
Kneed- & hakmes
Stap 3 /10
Vervang het Ultrablade-hakmes door de mengstaaf. Voeg de olijfolie, het rundsvlees, de kaneel en de komijn toe. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
200g Rundsvlees 2snuifje Kaneel 2snuifje Komijn 3cl Olijfolie
Menger
Stap 4 /10
Voeg de tomatenblokjes, de pijnboompitten en de rozijnen toe. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
600g Tomatenblokjes uit blik 80g Gele rozijnen 80g Pijnboompitten
Menger
Stap 5 /10
Giet de bereiding in een schaal en laat volledig afkoelen.
Stap 6 /10
Verwarm de oven voor op 180°C en rol het kruimeldeeg uit.
5 Kruimeldeeg
Stap 7 /10
Maak deegcirkeltjes met behulp van een uitsteekvorm met een diameter van ongeveer 10 cm.
5 Kruimeldeeg
Stap 8 /10
Doe een koffielepel vulling op elk stukje deeg. Vouw dicht om gebakjes te vormen. Druk de randen aan met een vork.
Stap 9 /10
Verdun de eierdooiers met wat water. Bestrijk de empanadas met een kwastje.
2 Eierdooier 1el Water
Stap 10 /10
Zet ongeveer 12 minuten in de oven totdat de gebakjes een mooie goudbruine kleur hebben.