- Homepage
- Vind een recept
- Al onze recepten
- Empanada's
Empanada's
- Totale tijd 40min
- 30min
Voorbereidingstijd - 10min
Gaartijd - 0min
Afkoeltijd
Ingrediënten
4 personen
3 Taartdeeg
200 g Gehakt (rundvlees of kip)
1 Ui
1 teentje Knoflook
0.5 Rode paprika
0.5 tl Gemalen komijn
0.5 tl Paprikapoeder
Zout en peper
1 Eidooier
Bereiding
Stap 1 /5
Bereid de vulling door het gehakt samen met de ui, het knoflook en wat peper in een pan te bakken tot het vlees gaar is. Breng op smaak met komijn, paprikapoeder, zout en peper. Laat afkoelen.
Stap 2 /5
Rol de deegvellen uit, snijd er 8 rondjes van ongeveer 9 cm doorsnede uit en vul ze met het afgekoelde gehakt. Laat hierbij een rand van 1 cm vrij en plooi het deeg om. Vouw de schijfjes dubbel in de vorm empanada's en gebruik een vork om de randen dicht te maken. Bestrijk elke empanada met wat eigeel.
Stap 3 /5
Leg de empanada's in het apparaat. Laat het bereidingsproces van start gaan.
Stap 4 /5
Haal de empanada's voorzichtig uit het apparaat en serveer ze terwijl ze nog warm zijn.
Stap 5 /5
Laat het smaken!