Driekoningentaart met appel en hazelnoot
Moulinex
Recept door Moulinex

Driekoningentaart met appel en hazelnoot

ratings.0

-/5

  • Totale tijd 56min
  • Voorbereidingstijd
    15min
  • Gaartijd
    41min
  • Afkoeltijd
    0min

Ingrediënten

4 personen

  • 2 Bladerdeegvellen

  • 2 Eieren

  • 140 g Boter

  • 125 g Hazelnotenpoeder

  • 125 g Poedersuiker

  • 160 g Stoofappels

  • 15 g Boter

  • 1 Eierdooier

Accessoires

  • Kneed- & hakmes
    Kneed- & hakmes

Bereiding

Stap 1 /10

Verwarm de oven voor op 180°C (op thermostaat 6).

Stap 2 /10

Pel de appelen en snij ze in blokjes.

  • 160g Stoofappels

Stap 3 /10

Laat 5 minuten bakken op een hoog vuur in een pan met een beetje boter.

Stap 4 /10

Doe de boter, het hazelnotenpoeder, de poedersuiker en de geklopte eieren in de keukenmachine met het kneed-/breekmes. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.

  • 2 Eieren
  • 140g Boter
  • 125g Hazelnotenpoeder
  • 125g Poedersuiker
  • Kneed- & hakmes

Stap 5 /10

Breng de bereiding met een spatel naar het midden. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.

  • Kneed- & hakmes

Stap 6 /10

Bedek een bakplaat met bakpapier.

Stap 7 /10

Leg een schijf bladerdeeg op het bakpapier. Smeer de hazelnootcrème erover en blijf 2 cm van de randen. Verdeel de appelblokjes over de crème. Voeg een boon toe en bedek met de tweede schijf deeg.

  • 2 Bladerdeegvellen

Stap 8 /10

Maak de randen dicht door de twee lagen deeg samen te knijpen.

Stap 9 /10

Zet ongeveer 35 minuten in de oven.

Stap 10 /10

Zet ongeveer 35 minuten in de oven.

Roerblad SS-185951

Referentie permanent uitverkocht

Roerblad SS-185951

Bakkuip SS-186082

Referentie permanent uitverkocht

Bakkuip SS-186082

Bakkuip SS-186157

Referentie permanent uitverkocht

Bakkuip SS-186157

Haak SS-186228

Referentie permanent uitverkocht

Haak SS-186228