- Homepage
- Vind een recept
- Al onze recepten
- Driekoningentaart met appel en hazelnoot
Driekoningentaart met appel en hazelnoot
- Totale tijd 56min
- 15min
Voorbereidingstijd - 41min
Gaartijd - 0min
Afkoeltijd
Compatibele toestellen (20)
Ingrediënten
4 personen
2 Bladerdeegvellen
2 Eieren
140 g Boter
125 g Hazelnotenpoeder
125 g Poedersuiker
160 g Stoofappels
15 g Boter
1 Eierdooier
Accessoires
Kneed- & hakmes
Bereiding
Stap 1 /10
Verwarm de oven voor op 180°C (op thermostaat 6).
Stap 2 /10
Pel de appelen en snij ze in blokjes.
Stap 3 /10
Laat 5 minuten bakken op een hoog vuur in een pan met een beetje boter.
Stap 4 /10
Doe de boter, het hazelnotenpoeder, de poedersuiker en de geklopte eieren in de keukenmachine met het kneed-/breekmes. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
Stap 5 /10
Breng de bereiding met een spatel naar het midden. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
Stap 6 /10
Bedek een bakplaat met bakpapier.
Stap 7 /10
Leg een schijf bladerdeeg op het bakpapier. Smeer de hazelnootcrème erover en blijf 2 cm van de randen. Verdeel de appelblokjes over de crème. Voeg een boon toe en bedek met de tweede schijf deeg.
Stap 8 /10
Maak de randen dicht door de twee lagen deeg samen te knijpen.
Stap 9 /10
Zet ongeveer 35 minuten in de oven.
Stap 10 /10
Zet ongeveer 35 minuten in de oven.