- Homepage
- Vind een recept
- Al onze recepten
- Cake met peer en hazelnoot
Cake met peer en hazelnoot
- Totale tijd 1u 9min
- 15minVoorbereidingstijd 
- 54minGaartijd 
- 0minAfkoeltijd 
Compatibele toestellen (20)
Ingrediënten
10 personen
- 250 g Bloem 
- 1 zakje Gist 
- 175 g Zachte en half gezouten boter 
- 3 Eieren 
- 100 g Bruine suiker 
- 120 g Hazelnotenpoeder 
- 530 g Halve peren in siroop 
Accessoires
- Kneed- & hakmes 
Bereiding
Stap 1 /8
Verwarm de oven voor op 180°C (op thermostaat 6).
Stap 2 /8
Snijd de peren in blokjes. Zet het even apart.
Stap 3 /8
Doe de bloem, gist, boter, eieren, suiker en hazelnootpoeder in de mengkom van de keukenmachine en bevestig het kneed-/breekmes. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
Stap 4 /8
Leg een vel bakpapier in de cakevorm.
Stap 5 /8
Doe de peren in de keukenmachine. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
Stap 6 /8
Doe het beslag in de bakvorm.
Stap 7 /8
Zet 50 tot 55 minuten in de oven.
Stap 8 /8
Laat afkoelen. Haal uit de vorm en dien op in schijfjes.





