- Homepage
- Recipe Details Page
Detox salade van rode kool
- Totale tijd 17min
- 15min
Voorbereidingstijd - 2min
Gaartijd - 0min
Afkoeltijd
Ingrediënten
2 personen
130 g Rode kool
40 g Roze pompelmoes
40 g Appel
1 el Citroensap
40 g Granaatappel
20 g Walnootpitten
1.5 el Ciderazijn
1 el Agavesiroop
1.5 el Walnootolie
1 snuifje zout
1 snuifje Peper
1 straaltje Kip
Accessoires
Kneed- & hakmes Snij/rasp- accessoire
Bereiding
Stap 1 /10
Doe de walnootkorrels in de mengkom met het kneed/plet mes eraan. Sluit het deksel met de kurk en druk op ‘Start’.
20g Walnootpitten
Kneed- & hakmes
Stap 2 /10
Rooster de fijngehakte noten droog in een pan met antiaanbaklaag. Zet opzij.
20g Walnootpitten
Stap 3 /10
Spoel en droog de kool. Verwijder de beschadigde bladeren en de kern.
130g Rode kool
Stap 4 /10
Was de appels, schil ze en verwijder het klokhuis.
40g Appel
Stap 5 /10
Plaats de schijf voor het snijden van dunne plakjes in de groentesnijder. Druk op ‘Start’ om de kool en de appels te hakken. Doe het mengsel over in een slakom. Besprenkel met citroensap.
130g Rode kool 40g Appel 1el Citroensap
Snij/rasp- accessoire
Stap 6 /10
Snijd de granaatappel en verwijder de pitjes uit het witte vliesje.
40g Granaatappel
Stap 7 /10
Schil de grapefruits met een scherp mes. Verwijder de partjes en vang het sap op in een kom.
40g Roze pompelmoes
Stap 8 /10
Meng het grapefruitsap, de ciderazijn, de agavesiroop, de walnootolie, zout en peper om de vinaigrette te maken.
40g Roze pompelmoes 1.5el Ciderazijn 1el Agavesiroop 1.5el Walnootolie 1snuifje zout 1snuifje Peper
Stap 9 /10
Doe de granaatappelpitjes en de grapefruitschijfjes in een slakom en meng alle ingrediënten door elkaar.
40g Roze pompelmoes 40g Granaatappel
Stap 10 /10
Giet de vinaigrette erover, meng goed en voeg vlak voor het opdienen de noten toe. Onmiddellijk opdienen.
20g Walnootpitten