Detox salade van rode kool - Recepten Companion | Moulinex
Moulinex
Recept door Moulinex

Detox salade van rode kool

ratings.0

- /5 -

  • Totale tijd 17min
  • Voorbereidingstijd
    15min
  • Gaartijd
    2min
  • Afkoeltijd
    0min

Ingrediënten

4 personen

  • 260 g Rode kool

  • 80 g Roze pompelmoes

  • 80 g Appel

  • 1 el Citroensap

  • 80 g Granaatappel

  • 40 g Walnootpitten

  • 3 el Ciderazijn

  • 1 el Agavesiroop

  • 3 el Walnootolie

  • 1 snuifje zout

  • 1 snuifje Peper

  • 2 straaltje Kip

Accessoires

  • Kneed- & hakmes
    Kneed- & hakmes
  • Snij/rasp- accessoire
    Snij/rasp- accessoire

Bereiding

Stap 1 /10

Doe de walnootkorrels in de mengkom met het kneed/plet mes eraan. Sluit het deksel met de kurk en druk op ‘Start’.

  • 40g Walnootpitten
  • Kneed- & hakmes

Stap 2 /10

Rooster de fijngehakte noten droog in een pan met antiaanbaklaag. Zet opzij.

  • 40g Walnootpitten

Stap 3 /10

Spoel en droog de kool. Verwijder de beschadigde bladeren en de kern.

  • 260g Rode kool

Stap 4 /10

Was de appels, schil ze en verwijder het klokhuis.

  • 80g Appel

Stap 5 /10

Plaats de schijf voor het snijden van dunne plakjes in de groentesnijder. Druk op ‘Start’ om de kool en de appels te hakken. Doe het mengsel over in een slakom. Besprenkel met citroensap.

  • 260g Rode kool
  • 80g Appel
  • 1el Citroensap
  • Snij/rasp- accessoire

Stap 6 /10

Snijd de granaatappel en verwijder de pitjes uit het witte vliesje.

  • 80g Granaatappel

Stap 7 /10

Schil de grapefruits met een scherp mes. Verwijder de partjes en vang het sap op in een kom.

  • 80g Roze pompelmoes

Stap 8 /10

Meng het grapefruitsap, de ciderazijn, de agavesiroop, de walnootolie, zout en peper om de vinaigrette te maken.

  • 80g Roze pompelmoes
  • 3el Ciderazijn
  • 1el Agavesiroop
  • 3el Walnootolie
  • 1snuifje zout
  • 1snuifje Peper

Stap 9 /10

Doe de granaatappelpitjes en de grapefruitschijfjes in een slakom en meng alle ingrediënten door elkaar.

  • 80g Roze pompelmoes
  • 80g Granaatappel

Stap 10 /10

Giet de vinaigrette erover, meng goed en voeg vlak voor het opdienen de noten toe. Onmiddellijk opdienen.

  • 40g Walnootpitten