Detox salade van rode kool
- Totale tijd 17min
- 15min
Voorbereidingstijd - 2min
Gaartijd - 0min
Afkoeltijd
Ontdek het volledige gamma
Meer weergeven - Ontdek het volledige gamma -
Ingrediënten
2 personen
130 g Rode kool
40 g Roze pompelmoes
40 g Appel
1 el Citroensap
40 g Granaatappel
20 g Walnootpitten
1.5 el Ciderazijn
1 el Agavesiroop
1.5 el Walnootolie
1 snuifje zout
1 snuifje Peper
1 straaltje Kip
Accessoires
Kneed- & hakmes Snij/rasp- accessoire
Bereiding
Stap 1 /10
Doe de walnootkorrels in de mengkom met het kneed/plet mes eraan. Sluit het deksel met de kurk en druk op ‘Start’.
Stap 2 /10
Rooster de fijngehakte noten droog in een pan met antiaanbaklaag. Zet opzij.
Stap 3 /10
Spoel en droog de kool. Verwijder de beschadigde bladeren en de kern.
Stap 4 /10
Was de appels, schil ze en verwijder het klokhuis.
Stap 5 /10
Plaats de schijf voor het snijden van dunne plakjes in de groentesnijder. Druk op ‘Start’ om de kool en de appels te hakken. Doe het mengsel over in een slakom. Besprenkel met citroensap.
Stap 6 /10
Snijd de granaatappel en verwijder de pitjes uit het witte vliesje.
Stap 7 /10
Schil de grapefruits met een scherp mes. Verwijder de partjes en vang het sap op in een kom.
Stap 8 /10
Meng het grapefruitsap, de ciderazijn, de agavesiroop, de walnootolie, zout en peper om de vinaigrette te maken.
Stap 9 /10
Doe de granaatappelpitjes en de grapefruitschijfjes in een slakom en meng alle ingrediënten door elkaar.
Stap 10 /10
Giet de vinaigrette erover, meng goed en voeg vlak voor het opdienen de noten toe. Onmiddellijk opdienen.