- Homepage
- Recipe Details Page
Deeg voor wit brood
- Totale tijd 3u 20min
- 40min
Voorbereidingstijd - 25min
Gaartijd - 2u 15min
Afkoeltijd
Ingrediënten
6 personen
34 cl water
20 g verse bakkersgist
500 g witte bloem
1.5 tl zout
Accessoires
Dough Hook
Bereiding
Stap 1 /8
Laat het gist in een aparte kom gedurende 10 minuten in water oplossen.
34cl water 20g verse bakkersgist
Stap 2 /8
Doe de bloem en het zout in de kom van de keukenmachine.
500g witte bloem 1.5tl zout
Dough Hook
Stap 3 /8
Druk op ‘Start’ en voeg er tijdens het programma het mengsel van water en gist geleidelijk aan toe.
34cl water 20g verse bakkersgist 500g witte bloem 1.5tl zout
Dough Hook
Stap 4 /8
Bedek het deeg onmiddellijk met een keukenhanddoek en laat het gedurende 45 minuten op een warme plek rusten.
Stap 5 /8
Leg het deeg nu op een met bloem bestoven oppervlak. Druk het met de handen plat in een vierkant. Vouw de hoeken naar het midden toe en druk opnieuw plat. Herhaal dit nog een keer. Geef het deeg een langwerpige vorm en plaats het op een bakplaat. Bevochtig de bovenkant van het deeg lichtjes en bedek het met een vochtige keukenhanddoek. Laat het gedurende 90 minuten rusten op een warme plek.
Stap 6 /8
Verwarm de oven voor op 230 graden.
Stap 7 /8
Gebruik een borstel en wat water om de bovenkant van het deeg opnieuw te bevochtigen. Snijd het deeg in met een mes. Bak het brood gedurende 25 minuten op 230 graden.
Stap 8 /8
Laat het brood eerst afkoelen op een rooster.