Cupcakes met tuinerwten en ham
- Totale tijd 45min
- 20min
Voorbereidingstijd - 25min
Gaartijd - 0min
Afkoeltijd
Ontdek het volledige gamma
Meer weergeven - Ontdek het volledige gamma -
Ingrediënten
2 personen
75 g mascarpone
140 g Diepvrieserwten
0.5 sneetje Gekookte ham
0.5 Sjalotten
1.5 sneetje Gekookte ham
10 bladje Munt
25 g Boter
2 Eieren
60 g Bloem
1 tl Bakpoeder
40 g Roomkaas
1 el Halfvolle melk
60 g Diepvrieserwten
1 snuifje peper
Accessoires
Ultrablade hakmes Kneed- & hakmes
Bereiding
Stap 1 /10
Gebruik een mes om de munt op een snijplank fijn te hakken. Zet apart.
Stap 2 /10
Snij één sneetje ham in reepjes en snij de drie overige sneetjes in kleine blokjes.
Stap 3 /10
Verwarm de oven voor op 180°C.
Stap 4 /10
Voeg de gepelde sjalot toe aan de mengkom met het Ultrablade-mes. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start’.
Stap 5 /10
Vervang het Ultrablade-mes door het kneed-/ pletmes. Voeg de boter toe. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start’.
Stap 6 /10
Voeg de roomkaas, de bloem, de eieren, het bakpoeder, de erwten, de melk, de hamblokjes en de helft van de gehakte munt toe. Breng op smaak met wat peper. Sluit het deksel en druk op 'Start'.
Stap 7 /10
Giet het beslag in de muffinbakvorm en laat 20 minuten bakken. Laat afkoelen.
Stap 8 /10
Doe de erwten, de gehakte munt en de mascarpone in de mengkom met het Ultrablade-mes. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start’.
Stap 9 /10
Giet het mengsel door een fijne zeef en plaats het in de ijskast.
Stap 10 /10
Doe de erwtenroom met munt in een spuitzak en versier de cupcakes. Verdeel de opgerolde hamsneetjes over de cupcakes met room en serveer.