- Homepage
- Recipe Details Page
Cupcakes met tuinerwten en ham
- Totale tijd 45min
- 20min
Voorbereidingstijd - 25min
Gaartijd - 0min
Afkoeltijd
Ingrediënten
2 personen
75 g mascarpone
140 g Diepvrieserwten
0.5 sneetje Gekookte ham
0.5 Sjalotten
1.5 sneetje Gekookte ham
10 bladje Munt
25 g Boter
2 Eieren
60 g Bloem
1 tl Bakpoeder
40 g Roomkaas
1 el Halfvolle melk
60 g Diepvrieserwten
1 snuifje peper
Accessoires
Ultrablade hakmes Kneed- & hakmes
Bereiding
Stap 1 /10
Gebruik een mes om de munt op een snijplank fijn te hakken. Zet apart.
10bladje Munt
Stap 2 /10
Snij één sneetje ham in reepjes en snij de drie overige sneetjes in kleine blokjes.
0.5sneetje Gekookte ham 1.5sneetje Gekookte ham
Stap 3 /10
Verwarm de oven voor op 180°C.
Stap 4 /10
Voeg de gepelde sjalot toe aan de mengkom met het Ultrablade-mes. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start’.
0.5 Sjalotten
Ultrablade hakmes
Stap 5 /10
Vervang het Ultrablade-mes door het kneed-/ pletmes. Voeg de boter toe. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start’.
25g Boter
Kneed- & hakmes
Stap 6 /10
Voeg de roomkaas, de bloem, de eieren, het bakpoeder, de erwten, de melk, de hamblokjes en de helft van de gehakte munt toe. Breng op smaak met wat peper. Sluit het deksel en druk op 'Start'.
2 Eieren 60g Bloem 1tl Bakpoeder 40g Roomkaas 1el Halfvolle melk 60g Diepvrieserwten 1snuifje peper
Stap 7 /10
Giet het beslag in de muffinbakvorm en laat 20 minuten bakken. Laat afkoelen.
Stap 8 /10
Doe de erwten, de gehakte munt en de mascarpone in de mengkom met het Ultrablade-mes. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start’.
75g mascarpone 140g Diepvrieserwten
Ultrablade hakmes
Stap 9 /10
Giet het mengsel door een fijne zeef en plaats het in de ijskast.
Stap 10 /10
Doe de erwtenroom met munt in een spuitzak en versier de cupcakes. Verdeel de opgerolde hamsneetjes over de cupcakes met room en serveer.