- Homepage
- Recipe Details Page
Crêpes met ham en bechamel met Parmezaanse kaas
- Totale tijd 1u 15min
- 30min
Voorbereidingstijd - 45min
Gaartijd - 0min
Afkoeltijd
Ingrediënten
8 personen
1 crêpebeslag
8 reepje ham
105 g boter
105 g bloem
75 cl volle melk
75 g geraspte Parmezaanse kaas
1 cl olijfolie
30 g boter
Bereiding
Stap 1 /8
Maak het crêpebeslag zonder suiker en bak de crêpes voor. Zet apart.
1 crêpebeslag
Stap 2 /8
Snijd de plakjes ham doormidden. Zet apart.
8reepje ham
Stap 3 /8
Laat de boter smelten in een steelpan. Voeg de bloem toe en bak enkele minuten tot een schuimige textuur.
105g boter 105g bloem
Stap 4 /8
Voeg geleidelijk de melk toe en klop met een garde op laag vuur.
75cl volle melk
Stap 5 /8
Voeg de Parmezaanse kaas toe. Meng. Zet apart.
75g geraspte Parmezaanse kaas
Stap 6 /8
Leg de crêpe op een zuiver werkblad. Bedek met de bechamelsaus en leg er de ham op. Begin te rollen, vouw de randen om en rol verder. Zet aan de kant op een bord.
Stap 7 /8
Giet wat olijfolie in een hete pan. Leg de crêpe met de naad naar beneden in de pan. Bak de crêpes bruin. Draai ze om en voeg de boter toe. Bestrooi met de paremzaan.
1cl olijfolie 30g boter
Stap 8 /8
Dien onmiddellijk op.