Crêpes met ham en bechamel met Parmezaanse kaas
Moulinex
Recept door Moulinex

Crêpes met ham en bechamel met Parmezaanse kaas

ratings.0

-/5

  • Totale tijd 1u 15min
  • Voorbereidingstijd
    30min
  • Gaartijd
    45min
  • Afkoeltijd
    0min

Ingrediënten

8 personen

  • 1 crêpebeslag

  • 8 reepje ham

  • 105 g boter

  • 105 g bloem

  • 75 cl volle melk

  • 75 g geraspte Parmezaanse kaas

  • 1 cl olijfolie

  • 30 g boter

Bereiding

Stap 1 /8

Maak het crêpebeslag zonder suiker en bak de crêpes voor. Zet apart.

  • 1 crêpebeslag

Stap 2 /8

Snijd de plakjes ham doormidden. Zet apart.

  • 8reepje ham

Stap 3 /8

Laat de boter smelten in een steelpan. Voeg de bloem toe en bak enkele minuten tot een schuimige textuur.

  • 105g boter
  • 105g bloem

Stap 4 /8

Voeg geleidelijk de melk toe en klop met een garde op laag vuur.

  • 75cl volle melk

Stap 5 /8

Voeg de Parmezaanse kaas toe. Meng. Zet apart.

  • 75g geraspte Parmezaanse kaas

Stap 6 /8

Leg de crêpe op een zuiver werkblad. Bedek met de bechamelsaus en leg er de ham op. Begin te rollen, vouw de randen om en rol verder. Zet aan de kant op een bord.

Stap 7 /8

Giet wat olijfolie in een hete pan. Leg de crêpe met de naad naar beneden in de pan. Bak de crêpes bruin. Draai ze om en voeg de boter toe. Bestrooi met de paremzaan.

  • 1cl olijfolie
  • 30g boter

Stap 8 /8

Dien onmiddellijk op.

Roerblad SS-185951

Roerblad SS-185951

Bakkuip SS-186082

Bakkuip SS-186082

Bakkuip SS-186157

Bakkuip SS-186157

Haak SS-186228

Haak SS-186228