- Homepage
- Crêpes met ham en bechamel met Parmezaanse kaas
Crêpes met ham en bechamel met Parmezaanse kaas
- Totale tijd 1u 15min
- 30min
Voorbereidingstijd - 45min
Gaartijd - 0min
Afkoeltijd
Compatibele toestellen (2)
Ingrediënten
8 personen
16 reepje ham
105 g boter
105 g bloem
75 cl volle melk
75 g geraspte Parmezaanse kaas
1 cl olijfolie
30 g boter
10 g Boter
400 g Bloem
4 Eieren
10 g Suiker
27 cl Melk
53 cl Melk
1 el Olie
2 snuifje Zout
Accessoires
Flex Whisk
Bereiding
Stap 1 /13
Laten we eerst het crêpebeslag bereiden. Snijd de boter in stukjes en laat deze in de magnetron smelten gedurende 15 tot 30 seconden.
Stap 2 /13
In de kom van de keukenrobot voeg je de bloem, de eieren, de gesmolten boter, de suiker en de eerste hoeveelheid melk toe. Druk op 'Start'.
Stap 3 /13
Weeg in een aparte kom de tweede hoeveelheid melk af.
Stap 4 /13
Schraap de wanden van de kom schoon en druk op 'Start'. Voeg langzaam de tweede hoeveelheid melk toe via de opening in het deksel.
Stap 5 /13
Laat 1 uur in de koelkast rusten.
Stap 6 /13
Vet een crêpebeslag in met een met een beetje olie doordrenkt keukenpapier. Verhit de pan op middelhoog vuur voordat je een soeplepel crêpebeslag erin giet. Laat 1 minuut aan één kant bakken, draai de crêpe om en laat nog 30 seconden aan de andere kant bakken.
Stap 7 /13
Snijd de plakjes ham doormidden. Zet opzij.
Stap 8 /13
Smelt de boter in een pan. Voeg de bloem toe en laat deze enkele minuten koken tot het schuimig wordt.
Stap 9 /13
Voeg de melk geleidelijk toe en meng met een garde op laag vuur.
Stap 10 /13
Leg de crêpes op een schoon werkblad, bedek met bechamelsaus en verdeel de ham erover. Begin op te rollen, vouw dan de randen naar binnen en rol verder op. Leg op een bord en zet opzij.
Stap 11 /13
Voeg de Parmezaanse kaas toe. Meng goed. Zet opzij.
Stap 12 /13
Giet in een hete koekenpan de olijfolie en plaats de pannenkoeken. Fruit de pannenkoeken, draai en voeg de boter toe aan de pan. Bestrooi met een lepel de pannenkoeken met het boter- en oliemengsel.
Stap 13 /13
Dien onmiddellijk op.