- Homepage
- Recipe Details Page
Courgetterolletjes met roomkaas en anjers
- Totale tijd 30min
- 20min
Voorbereidingstijd - 10min
Gaartijd - 0min
Afkoeltijd
Ingrediënten
2 personen
300 g Courgettes
100 g Verse geitenkaas
2 takje Kervel
5 takje Bieslook
5 takje Peterselie
100 g Lente-ui
1 snuifje Piment d’Espelette
1 snuifje Komijnpoeder
2 cl Olijfolie
1 cl Citroensap
6 Eetbare anjerbloemen
Zout
Water
Accessoires
Stoommandje Ultrablade hakmes
Bereiding
Stap 1 /8
Meng het citroensap met de olijfolie in een kom. Breng op smaak met peper en zout. Zet het even apart.
2cl Olijfolie 1cl Citroensap Zout
Stap 2 /8
Giet 0,7 L water in de kom van de keukenmachine.
Water
Stap 3 /8
Zet het stoommandje in de kom. Was de courgettes en snijd ze met een mandoline of een scherp mes in dunne reepjes van ongeveer 1 mm. Leg ze in het stoommandje. Sluit het deksel en klik op 'Start'.
300g Courgettes
Stoommandje
Stap 4 /8
Leg de reepjes voorzichtig op een vel keukenpapier. Laat afkoelen en zet aan de kant. Maak de kom schoon.
Stap 5 /8
Doe de lente-ui en grof gesneden kruiden in de kom van de keukenmachine met het Ultrablade-hakmes. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
2takje Kervel 5takje Bieslook 5takje Peterselie 100g Lente-ui
Ultrablade hakmes
Stap 6 /8
Voeg de verse geitenkaas, piment d’Espelette, komijn en de helft van de anjerbloemen toe. Breng op smaak met peper en zout. Sluit het deksel en klik op 'Start'.
100g Verse geitenkaas 1snuifje Piment d’Espelette 1snuifje Komijnpoeder 6 Eetbare anjerbloemen Zout
Ultrablade hakmes
Stap 7 /8
Leg op elke courgettereep een flinke theelepel geitenkaasmengsel aan één van de uiteinden. Rol de courgette op. Herhaal dit met de overige ingrediënten.
Stap 8 /8
Leg enkele courgetterolletjes op een bord. Versier met de resterende anjers. Besprenkel met de citroenvinaigrette.
6 Eetbare anjerbloemen