Courgetterolletjes met roomkaas en anjers
Moulinex
Recept door Moulinex

Courgetterolletjes met roomkaas en anjers

ratings.0

-/5

  • Totale tijd 30min
  • Voorbereidingstijd
    20min
  • Gaartijd
    10min
  • Afkoeltijd
    0min

Ingrediënten

2 personen

  • 300 g Courgettes

  • 100 g Verse geitenkaas

  • 2 takje Kervel

  • 5 takje Bieslook

  • 5 takje Peterselie

  • 100 g Lente-ui

  • 1 snuifje Piment d’Espelette

  • 1 snuifje Komijnpoeder

  • 2 cl Olijfolie

  • 1 cl Citroensap

  • 6 Eetbare anjerbloemen

  • Zout

  • Water

Accessoires

  • Stoommandje
    Stoommandje
  • Ultrablade hakmes
    Ultrablade hakmes

Bereiding

Stap 1 /8

Meng het citroensap met de olijfolie in een kom. Breng op smaak met peper en zout. Zet het even apart.

  • 2cl Olijfolie
  • 1cl Citroensap
  • Zout

Stap 2 /8

Giet 0,7 L water in de kom van de keukenmachine.

  • Water

Stap 3 /8

Zet het stoommandje in de kom. Was de courgettes en snijd ze met een mandoline of een scherp mes in dunne reepjes van ongeveer 1 mm. Leg ze in het stoommandje. Sluit het deksel en klik op 'Start'.

  • 300g Courgettes
  • Stoommandje

Stap 4 /8

Leg de reepjes voorzichtig op een vel keukenpapier. Laat afkoelen en zet aan de kant. Maak de kom schoon.

Stap 5 /8

Doe de lente-ui en grof gesneden kruiden in de kom van de keukenmachine met het Ultrablade-hakmes. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.

  • 2takje Kervel
  • 5takje Bieslook
  • 5takje Peterselie
  • 100g Lente-ui
  • Ultrablade hakmes

Stap 6 /8

Voeg de verse geitenkaas, piment d’Espelette, komijn en de helft van de anjerbloemen toe. Breng op smaak met peper en zout. Sluit het deksel en klik op 'Start'.

  • 100g Verse geitenkaas
  • 1snuifje Piment d’Espelette
  • 1snuifje Komijnpoeder
  • 6 Eetbare anjerbloemen
  • Zout
  • Ultrablade hakmes

Stap 7 /8

Leg op elke courgettereep een flinke theelepel geitenkaasmengsel aan één van de uiteinden. Rol de courgette op. Herhaal dit met de overige ingrediënten.

Stap 8 /8

Leg enkele courgetterolletjes op een bord. Versier met de resterende anjers. Besprenkel met de citroenvinaigrette.

  • 6 Eetbare anjerbloemen

Roerblad SS-185951

Referentie permanent uitverkocht

Roerblad SS-185951

Bakkuip SS-186082

Referentie permanent uitverkocht

Bakkuip SS-186082

Bakkuip SS-186157

Referentie permanent uitverkocht

Bakkuip SS-186157

Haak SS-186228

Referentie permanent uitverkocht

Haak SS-186228