- Homepage
- Cookies
Cookies
- Totale tijd 50min
- 10min
Voorbereidingstijd - 10min
Gaartijd - 30min
Afkoeltijd
Compatibele toestellen (17)
Ingrediënten
4 personen
170 g Boter
130 g Bruine suiker
50 g Poedersuiker
1 Ei
1 snuifje Zout
0.5 zakje Bakpoeder
10 g Maïzena
130 g Roggemeel
130 g Tarwemeel
1 el Water
4 Fondant chocolade
4 Melkchocolade
4 Witte chocolade
Accessoires
Kneed- & hakmes
Bereiding
Stap 1 /11
Doe de in stukken gesneden boter, de bruine suiker en de suiker in de kom van de keukenmachine met het kneed-/breekmes. Sluit het deksel en klik op 'Start'.
Stap 2 /11
Voeg het ei, de gist, de maïzena, het zout , het water en de bloem toe. Sluit het deksel en klik op 'Start'.
Stap 3 /11
Maak een worst van het deeg en wikkel hem in huishoudfolie.
Stap 4 /11
Leg het deeg minstens 30 minuten in de koelkast.
Stap 5 /11
Verwarm de oven voor op 180°C.
Stap 6 /11
Snijd de worst in stukjes van ongeveer 1 cm dikte.
Stap 7 /11
Bedek een bakplaat met bakpapier. Leg de cookies plat op de bakplaat. Laat er voldoende ruimte tussen.
Stap 8 /11
Hak met een mes de stukjes chocolade in grove stukken.
Stap 9 /11
Leg chocoladestukjes op elke cookie en druk lichtjes aan.
Stap 10 /11
Zet 10 minuten in de oven.
Stap 11 /11
Laat afkoelen alvorens te serveren.