Cookies - Recepten Companion | Moulinex
Moulinex
Recept door Moulinex

Cookies

ratings.0

-/5 -

  • Totale tijd 50min
  • Voorbereidingstijd
    10min
  • Gaartijd
    10min
  • Afkoeltijd
    30min

Ingrediënten

4 personen

  • 170 g Boter

  • 130 g Bruine suiker

  • 50 g Poedersuiker

  • 1 Ei

  • 1 snuifje Zout

  • 0.5 zakje Bakpoeder

  • 10 g Maïzena

  • 130 g Roggemeel

  • 130 g Tarwemeel

  • 1 el Water

  • 4 Fondant chocolade

  • 4 Melkchocolade

  • 4 Witte chocolade

Accessoires

  • Kneed- & hakmes
    Kneed- & hakmes

Bereiding

Stap 1 /11

Doe de in stukken gesneden boter, de bruine suiker en de suiker in de kom van de keukenmachine met het kneed-/breekmes. Sluit het deksel en klik op 'Start'.

  • 170g Boter
  • 130g Bruine suiker
  • 50g Poedersuiker
  • Kneed- & hakmes

Stap 2 /11

Voeg het ei, de gist, de maïzena, het zout , het water en de bloem toe. Sluit het deksel en klik op 'Start'.

  • 1 Ei
  • 1snuifje Zout
  • 0.5zakje Bakpoeder
  • 10g Maïzena
  • 130g Roggemeel
  • 130g Tarwemeel
  • 1el Water
  • Kneed- & hakmes

Stap 3 /11

Maak een worst van het deeg en wikkel hem in huishoudfolie.

Stap 4 /11

Leg het deeg minstens 30 minuten in de koelkast.

Stap 5 /11

Verwarm de oven voor op 180°C.

Stap 6 /11

Snijd de worst in stukjes van ongeveer 1 cm dikte.

Stap 7 /11

Bedek een bakplaat met bakpapier. Leg de cookies plat op de bakplaat. Laat er voldoende ruimte tussen.

Stap 8 /11

Hak met een mes de stukjes chocolade in grove stukken.

  • 4 Fondant chocolade
  • 4 Melkchocolade
  • 4 Witte chocolade

Stap 9 /11

Leg chocoladestukjes op elke cookie en druk lichtjes aan.

  • 4 Fondant chocolade
  • 4 Melkchocolade
  • 4 Witte chocolade

Stap 10 /11

Zet 10 minuten in de oven.

Stap 11 /11

Laat afkoelen alvorens te serveren.

Roerblad SS-185951

Roerblad SS-185951

Bakkuip SS-186082

Bakkuip SS-186082

Bakkuip SS-186157

Bakkuip SS-186157

Haak SS-186228

Haak SS-186228