Cocotte-eitjes met chorizo, gedroogde tomaten en geitenkaas
- Totale tijd 24min
- 7min
Voorbereidingstijd - 17min
Gaartijd - 0min
Afkoeltijd
Ontdek het volledige gamma
Meer weergeven - Ontdek het volledige gamma -
Ingrediënten
4 personen
4 stuk Biologische eieren
4 el Vloeibare room
100 g Chorizo
40 g Gedroogde tomaten
80 g Verse geitenkaas
4 takje Bieslook
1 snuifje Zout, peper
Water
Accessoires
Ultrablade hakmes Stoom- accessoire
Bereiding
Stap 1 /9
Verwijder het velletje van de chorizo en snijd in grove stukken.
Stap 2 /9
Doe de chorizo en de gedroogde tomaten in de kom. Bevestig het Ultrablade-hakmes. Sluit het deksel en klik op 'Start'.
Stap 3 /9
Haal de bereiding uit de kom en maak de kom schoon.
Stap 4 /9
Doe in elk ovenschaaltje een beetje van de chorizobereiding met wat verse geitenkaas en room.
Stap 5 /9
Breek voorzichtig een ei in elk ovenschaaltje en bedek de schaaltjes met folie.
Stap 6 /9
Zet de ovenschaaltjes in de externe stoomkoker.
Stap 7 /9
Giet 0,7 l water in de kom van de keukenmachine. Sluit het deksel zonder de vulstop.
Stap 8 /9
Plaats de externe stoomkoker en druk op ‘Start’.
Stap 9 /9
Bestrooi de eieren met de gehakte bieslook en dien meteen op.