Cocotte-eitjes met chorizo, gedroogde tomaten en geitenkaas - Recepten Companion | Moulinex
Moulinex
Recept door Moulinex

Cocotte-eitjes met chorizo, gedroogde tomaten en geitenkaas

ratings.0

-/5 -

  • Totale tijd 24min
  • Voorbereidingstijd
    7min
  • Gaartijd
    17min
  • Afkoeltijd
    0min

Ingrediënten

4 personen

  • 4 stuk Biologische eieren

  • 4 el Vloeibare room

  • 100 g Chorizo

  • 40 g Gedroogde tomaten

  • 80 g Verse geitenkaas

  • 4 takje Bieslook

  • 1 snuifje Zout, peper

  • Water

Accessoires

  • Ultrablade hakmes
    Ultrablade hakmes
  • Stoom- accessoire
    Stoom- accessoire

Bereiding

Stap 1 /9

Verwijder het velletje van de chorizo en snijd in grove stukken.

  • 100g Chorizo

Stap 2 /9

Doe de chorizo en de gedroogde tomaten in de kom. Bevestig het Ultrablade-hakmes. Sluit het deksel en klik op 'Start'.

  • 40g Gedroogde tomaten
  • Ultrablade hakmes

Stap 3 /9

Haal de bereiding uit de kom en maak de kom schoon.

Stap 4 /9

Doe in elk ovenschaaltje een beetje van de chorizobereiding met wat verse geitenkaas en room.

  • 4el Vloeibare room
  • 100g Chorizo
  • 80g Verse geitenkaas

Stap 5 /9

Breek voorzichtig een ei in elk ovenschaaltje en bedek de schaaltjes met folie.

  • 4stuk Biologische eieren

Stap 6 /9

Zet de ovenschaaltjes in de externe stoomkoker.

Stap 7 /9

Giet 0,7 l water in de kom van de keukenmachine. Sluit het deksel zonder de vulstop.

Stap 8 /9

Plaats de externe stoomkoker en druk op ‘Start’.

  • Stoom- accessoire

Stap 9 /9

Bestrooi de eieren met de gehakte bieslook en dien meteen op.

  • 4takje Bieslook
  • 1snuifje Zout, peper

Roerblad SS-185951

Roerblad SS-185951

Bakkuip SS-186082

Bakkuip SS-186082

Bakkuip SS-186157

Bakkuip SS-186157

Haak SS-186228

Haak SS-186228