- Homepage
- Recipe Details Page
Cocotte-eitjes met chorizo, gedroogde tomaten en geitenkaas
- Totale tijd 24min
- 7min
Voorbereidingstijd - 17min
Gaartijd - 0min
Afkoeltijd
Ingrediënten
4 personen
4 stuk Biologische eieren
4 el Vloeibare room
100 g Chorizo
40 g Gedroogde tomaten
80 g Verse geitenkaas
4 takje Bieslook
1 snuifje Zout, peper
Water
Accessoires
Ultrablade hakmes Stoom- accessoire
Bereiding
Stap 1 /9
Verwijder het velletje van de chorizo en snijd in grove stukken.
100g Chorizo
Stap 2 /9
Doe de chorizo en de gedroogde tomaten in de kom. Bevestig het Ultrablade-hakmes. Sluit het deksel en klik op 'Start'.
40g Gedroogde tomaten
Ultrablade hakmes
Stap 3 /9
Haal de bereiding uit de kom en maak de kom schoon.
Stap 4 /9
Doe in elk ovenschaaltje een beetje van de chorizobereiding met wat verse geitenkaas en room.
4el Vloeibare room 100g Chorizo 80g Verse geitenkaas
Stap 5 /9
Breek voorzichtig een ei in elk ovenschaaltje en bedek de schaaltjes met folie.
4stuk Biologische eieren
Stap 6 /9
Zet de ovenschaaltjes in de externe stoomkoker.
Stap 7 /9
Giet 0,7 l water in de kom van de keukenmachine. Sluit het deksel zonder de vulstop.
Stap 8 /9
Plaats de externe stoomkoker en druk op ‘Start’.
Stoom- accessoire
Stap 9 /9
Bestrooi de eieren met de gehakte bieslook en dien meteen op.
4takje Bieslook 1snuifje Zout, peper