Cocotte-eitje in een nestje van avocado
- Totale tijd 45min
- 15min
Voorbereidingstijd - 30min
Gaartijd - 0min
Afkoeltijd
Ontdek het volledige gamma
Meer weergeven - Ontdek het volledige gamma -
Ingrediënten
10 personen
1000 g Avocado
165 g Rode ajuin
100 g Limoen
0.5 tl Chilipoeder
20 g Koriander
10 Eieren
4 takje Koriander
1.5 snuifje Chilivlokken
Zout
Accessoires
Ultrablade hakmes
Bereiding
Stap 1 /6
Doe de in vier gesneden en gepelde ui in de mengkom van de keukenmachine en bevestig het Ultrablade-hakmes. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
Stap 2 /6
Snijd de avocado’s overlangs door, haal het vruchtvlees eruit en houd de schil apart.
Stap 3 /6
Doe het vruchtvlees van de avocado’s, het chilipepertje, het limoensap en de koriander in de kom van de keukenmachine. Breng op smaak met peper en zout. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
Stap 4 /6
Verwarm de oven voor op 220°C.
Stap 5 /6
Vul de avocadoschillen met de guacamole en maak met een lepel een putje in het midden.
Stap 6 /6
Doe in het midden van elke avocadohelft een eitje en zet 15 minuten in de oven.