- Homepage
- Recipe Details Page
Cocotte-eitje in een nestje van avocado
- Totale tijd 45min
- 15min
Voorbereidingstijd - 30min
Gaartijd - 0min
Afkoeltijd
Ingrediënten
10 personen
1000 g Avocado
165 g Rode ajuin
100 g Limoen
0.5 tl Chilipoeder
20 g Koriander
10 Eieren
4 takje Koriander
1.5 snuifje Chilivlokken
Zout
Accessoires
Ultrablade hakmes
Bereiding
Stap 1 /6
Doe de in vier gesneden en gepelde ui in de mengkom van de keukenmachine en bevestig het Ultrablade-hakmes. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
165g Rode ajuin
Ultrablade hakmes
Stap 2 /6
Snijd de avocado’s overlangs door, haal het vruchtvlees eruit en houd de schil apart.
1000g Avocado
Stap 3 /6
Doe het vruchtvlees van de avocado’s, het chilipepertje, het limoensap en de koriander in de kom van de keukenmachine. Breng op smaak met peper en zout. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
1000g Avocado 100g Limoen 0.5tl Chilipoeder 20g Koriander 4takje Koriander Zout
Ultrablade hakmes
Stap 4 /6
Verwarm de oven voor op 220°C.
Stap 5 /6
Vul de avocadoschillen met de guacamole en maak met een lepel een putje in het midden.
Stap 6 /6
Doe in het midden van elke avocadohelft een eitje en zet 15 minuten in de oven.
10 Eieren