- Homepage
- Vind een recept
- Al onze recepten
- Nestjes van guacamole
Nestjes van guacamole
- Totale tijd 38min
- 15min
Voorbereidingstijd - 23min
Gaartijd - 0min
Afkoeltijd
Ingrediënten
2 personen
50 g Tarwebloem
0.25 tl Piment d'Espelette
1 snuifje zout
0.5 tl Bakpoeder
1 cl Citroensap
2 cl Olijfolie
1 Ei
35 g Tomatenpuree dubbel geconcentreerd
6 Kwarteleieren
Kiemzaden
Water
Piment d'Espelette
1 Avocado’s
1 cl Citroensap
1 snuifje zout
Accessoires
Kneed- & hakmes Stoommandje Ultrablade hakmes
Bereiding
Stap 1 /10
Verwarm de oven voor op 180°C.
Stap 2 /10
Doe de bloem, de chili, het zout, het bakpoeder, het citroensap, de olie en de tomatenpuree in de mengkom met het kneed-/ pletmes. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start’. Laat het gedurende de aangegeven tijd rusten.
Stap 3 /10
Verdeel het deeg over de muffinbakvorm.
Stap 4 /10
Bak gedurende 10 minuten. Maak de mengkom schoon.
Stap 5 /10
Giet 0,7 L water in de mengkom tot het bijhorende streepje en plaats het stoommandje met daarin de kwarteleieren. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start’.
Stap 6 /10
Snijd de avocado’s in twee, verwijder de pitten en schraap het vruchtvlees eruit.
Stap 7 /10
Doe de avocado, het citroensap en het zout in de mengkom met het Ultrablade-mes. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start’.
Stap 8 /10
Doe de guacamole in een spuitzak met gekartelde mond.
Stap 9 /10
Haal de cakejes uit de oven en laat ze op een rooster afkoelen.
Stap 10 /10
Spuit wat guacamole op de cakejes en serveer met een kwartelei en wat kiemzaden. Bestrooi met een beetje Piment d'Espelette.
Waarom twee pakjes?
Je producten kunnen vanuit twee verschillende magazijnen worden verzonden:
Verzonden door Moulinex Shop
Verzonden door Moulinex Accessoires
Het is niet mogelijk om artikelen uit twee verschillende magazijnen in één pakket te combineren.
