- Homepage
- Recipe Details Page
Citrusvruchten met plattekaasroom en dadeltopping in glaasjes
- Totale tijd 20min
- 20min
Voorbereidingstijd - 0min
Gaartijd - 0min
Afkoeltijd
Ingrediënten
6 personen
400 g Pompelmoes
370 g Appelsien
220 g Clementine
200 g Kiwi
45 g Agavesiroop
45 g Pompoenpitten
40 g Medjool dadels
30 g Sesamzaadjes
3 Petit-beurrekoekjes
300 g Plattekaas
1 zakje Vanillesuiker
Accessoires
Minimengkom
Bereiding
Stap 1 /6
Snijd de pompelmoes en de appelsien à vif. Verwijder de partjes en snijd ze in stukjes. Zet het even apart.
400g Pompelmoes 370g Appelsien
Stap 2 /6
Pel de clementines en snijd elk partje in stukjes. Schil en snijd de kiwi in blokjes. Zet het fruit aan de kant.
220g Clementine 200g Kiwi
Stap 3 /6
Meng de plattekaas met de vanillesuiker in een kommetje. Zet het even apart.
300g Plattekaas 1zakje Vanillesuiker
Stap 4 /6
Plaats de mini kom in de kom van de keukenmachine. Voeg de ontpitte dadels, de petit-beurrekoekjes en de pompoenpitten toe. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
45g Pompoenpitten 40g Medjool dadels 3 Petit-beurrekoekjes
Minimengkom
Stap 5 /6
Voeg de agavesiroop en de sesamzaadjes toe. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
45g Agavesiroop 30g Sesamzaadjes
Minimengkom
Stap 6 /6
Doe in elk glaasje een laagje fruit en een laagje plattekaas en bedek met een beetje van het dadelmengsel. Herhaal deze stappen en werk af met het dadelmengsel.