- Homepage
- Churros
Churros
- Totale tijd 3u 34min
- 10min
Voorbereidingstijd - 24min
Gaartijd - 3u
Afkoeltijd
Compatibele toestellen (19)
Ingrediënten
6 personen
112 g Boter
27 cl Water
1 snuifje Zout
165 g Bloem
5 Eieren
Frituurolie
150 g Griessuiker
Vanille ijs
Accessoires
Kneed- & hakmes
Bereiding
Stap 1 /9
Weeg de suiker af in een kom. Zet opzij.
Stap 2 /9
Doe het water, het zout en de gehakte boter in de mengkom met het kneed/pletmesje. Vergrendel het deksel met de dop en druk op "Start".
Stap 3 /9
Voeg de bloem toe. Vergrendel het deksel met de dop en zet op snelheid 6 gedurende 4 minuten.
Stap 4 /9
Verwijder de dop en druk op "Start". Voeg de eieren één voor één toe door de opening in het deksel.
Stap 5 /9
Giet het mengsel in een spuitzak met een geribbeld spuitmondje.
Stap 6 /9
Bekleed een bakplaat met bakpapier. Spuit de churros in slakkenvormen met een diameter van ongeveer 7 cm.
Stap 7 /9
Laat gedurende 3 uur in de diepvriezer afkoelen.
Stap 8 /9
Verhit de olie in een pan en bak de churros tot ze goudbruin zijn.
Stap 9 /9
Doop ze in suiker. Garneer met een bolletje ijs in het midden en serveer.