Chocoladecharlotte met peer - Recepten Kitchen Machines Touch | Moulinex
Moulinex
Recept door Moulinex

Chocoladecharlotte met peer

ratings.0

-/5 -

  • Totale tijd 8u 45min
  • Voorbereidingstijd
    45min
  • Gaartijd
    0min
  • Afkoeltijd
    8u

Ingrediënten

8 personen

  • 265 g donkere bakchocolade

  • 6 eieren

  • 775 g peren op siroop in blik

  • 30 lange vingers

  • 80 g zwarte chocoladeschilfers

  • 80 g amandelvlokken

Accessoires

  • Flex Whisk
    Flex Whisk

Bereiding

Stap 1 /16

Snijd de chocolade in kleine stukjes en laat rustig op bain-marie smelten. Roer regelmatig. De chocolade is klaar wanneer het mengsel glad en loperig is. Haal van het vuur.

  • 265g donkere bakchocolade

Stap 2 /16

Scheid de eiwitten en de eierdooiers.

  • 6 eieren

Stap 3 /16

Doe de eiwitten in de kom van de keukenrobot. Druk op 'Start'.

  • 6 eieren
  • Flex Whisk

Stap 4 /16

Doe de eierdooiers en de gesmolten chocolade met een spatel in een kom.

  • 265g donkere bakchocolade
  • 6 eieren

Stap 5 /16

Doe heel voorzichtig een grote eetlepel eiwit in het mengsel van chocolade en eierdooiers.

  • 265g donkere bakchocolade
  • 6 eieren

Stap 6 /16

Voeg vervolgens geleidelijk de resterende eiwitten en meng voorzichtig tot een mousse. Zet apart.

  • 6 eieren

Stap 7 /16

Vang de siroop van de peren op en doe die in een kom. Laat de peren uitlekken.

  • 775g peren op siroop in blik

Stap 8 /16

Snijd drie halve peren in dunne reepjes en de rest in blokjes.

  • 775g peren op siroop in blik

Stap 9 /16

Leg een vel bakpapier van dezelfde grootte op de bodem van de charlottevorm.

Stap 10 /16

Dep de koekjes in de perensiroop en schik ze rond de randen van de bakvorm.

  • 30 lange vingers

Stap 11 /16

Giet de helft van de chocolademousse erin en leg er de helft van de perenblokjes op.

Stap 12 /16

Bedek de mousse met lange vingers gedrenkt in perensiroop en herhaal de vorige stap. Giet 4 eetlepels chocolademousse in de vorm en dek af met blokjes peer.

Stap 13 /16

Eindig met de resterende chocolademousse en werk af met lange vingers gedrenkt in siroop.

Stap 14 /16

Leg er een bord op om de taart plat te maken. Zet minstens 8 uur in de koelkast.

Stap 15 /16

Haal de taart uit de vorm en leg op een bord of serveerschaal.

Stap 16 /16

Werk af met stukjes peer in siroop, chocoladeschilfers en amandelvlokken. Klaar om meteen op te dienen.

  • 80g zwarte chocoladeschilfers
  • 80g amandelvlokken

Roerblad SS-185951

Roerblad SS-185951

Bakkuip SS-186082

Bakkuip SS-186082

Bakkuip SS-186157

Bakkuip SS-186157

Haak SS-186228

Haak SS-186228