Chocoladecharlotte met peer
- Totale tijd 8u 45min
- 45min
Voorbereidingstijd - 0min
Gaartijd - 8u
Afkoeltijd
Ingrediënten
8 personen
265 g donkere bakchocolade
6 eieren
775 g peren op siroop in blik
30 lange vingers
80 g zwarte chocoladeschilfers
80 g amandelvlokken
Accessoires
Flex Whisk
Bereiding
Stap 1 /16
Snijd de chocolade in kleine stukjes en laat rustig op bain-marie smelten. Roer regelmatig. De chocolade is klaar wanneer het mengsel glad en loperig is. Haal van het vuur.
Stap 2 /16
Scheid de eiwitten en de eierdooiers.
Stap 3 /16
Doe de eiwitten in de kom van de keukenrobot. Druk op 'Start'.
Stap 4 /16
Doe de eierdooiers en de gesmolten chocolade met een spatel in een kom.
Stap 5 /16
Doe heel voorzichtig een grote eetlepel eiwit in het mengsel van chocolade en eierdooiers.
Stap 6 /16
Voeg vervolgens geleidelijk de resterende eiwitten en meng voorzichtig tot een mousse. Zet apart.
Stap 7 /16
Vang de siroop van de peren op en doe die in een kom. Laat de peren uitlekken.
Stap 8 /16
Snijd drie halve peren in dunne reepjes en de rest in blokjes.
Stap 9 /16
Leg een vel bakpapier van dezelfde grootte op de bodem van de charlottevorm.
Stap 10 /16
Dep de koekjes in de perensiroop en schik ze rond de randen van de bakvorm.
Stap 11 /16
Giet de helft van de chocolademousse erin en leg er de helft van de perenblokjes op.
Stap 12 /16
Bedek de mousse met lange vingers gedrenkt in perensiroop en herhaal de vorige stap. Giet 4 eetlepels chocolademousse in de vorm en dek af met blokjes peer.
Stap 13 /16
Eindig met de resterende chocolademousse en werk af met lange vingers gedrenkt in siroop.
Stap 14 /16
Leg er een bord op om de taart plat te maken. Zet minstens 8 uur in de koelkast.
Stap 15 /16
Haal de taart uit de vorm en leg op een bord of serveerschaal.
Stap 16 /16
Werk af met stukjes peer in siroop, chocoladeschilfers en amandelvlokken. Klaar om meteen op te dienen.