- Homepage
- Recipe Details Page
Chocoladebrownies met pecannoten
- Totale tijd 1u
- 30min
Voorbereidingstijd - 30min
Gaartijd - 0min
Afkoeltijd
Ingrediënten
8 personen
260 g boter
2 snuifje zout
180 g witte bloem
180 g suiker
3 eieren
3 tl cacao
300 g zwarte chocolade
2 tl bakpoeder
40 g pecannoten
Accessoires
Flex Whisk
Bereiding
Stap 1 /10
Verwarm de oven voor op 170 graden met boven-en onderwarmte.
Stap 2 /10
Doe de boter en chocolade in een kom en warm het voor 2 minuten op in de microgolfoven zodanig dat het gesmolten is.
260g boter 300g zwarte chocolade
Stap 3 /10
In tussentijd doe je de eieren en suiker in de mengkom van de keukenrobot en druk op 'Start'. Er moet een schuimig mengsel verkregen worden tegen de tijd dat het programma klaar is.
180g suiker 3 eieren
Flex Whisk
Stap 4 /10
Druk op ‘Start’. Terwijl de keukenrobot in werking is, haal je de bloem, de cacao, het zout en het bakpoeder door een zeef en voeg je het rechtstreeks toe aan de kom van de keukenrobot.
2snuifje zout 180g witte bloem 3tl cacao 2tl bakpoeder
Flex Whisk
Stap 5 /10
Hier voeg je dan nu de gesmolten chocolade en boter aan toe, en druk op ‘Start’.
Flex Whisk
Stap 6 /10
Hak de pecannoten fijn met een mes.
40g pecannoten
Stap 7 /10
Doe de gehakte pecannoten langzaam in de mengkom van de machine. Gebruik hiervoor een spatel.
Stap 8 /10
Vet de bakplaat in met boter en strooi er wat bloem over.
Stap 9 /10
Giet het mengsel op de ingevette en met bloem bestrooide bakplaat en laat gedurende 30 minuten op 170 graden bakken.
Stap 10 /10
Laat de brownies afkoelen alvorens ze op te dienen met wat poedersuiker.