- Homepage
- Recipe Details Page
Champignonvelouté met salie
- Totale tijd 1u
- 15min
Voorbereidingstijd - 45min
Gaartijd - 0min
Afkoeltijd
Ingrediënten
4 personen
600 g Champignons
16 g Look
1 tl Olijfolie
1 snuifje Zout
1 snuifje Peper
25 g Sjalotten
1 tl Olijfolie
40 cl Groentebouillon
15 cl Sojaroom
0.5 el Salie
Accessoires
Snij/rasp- accessoire Ultrablade hakmes Menger
Bereiding
Stap 1 /9
Verwarm de oven voor op 220°C.
Stap 2 /9
Snijd het aardse deel van de champignonstelen. Was de champignons en dep droog.
600g Champignons
Stap 3 /9
Plaats de groentensnijder met de schijf om in fijne plakjes te snijden in de kom. Snijd de champignons fijn en klik op 'Start'.
Snij/rasp- accessoire
Stap 4 /9
Leg de champignons op een ovenplaat met een bakmatje of bakpapier. Besprenkel met olijfolie en breng op smaak met zout en peper. Voeg de gepelde knoflook toe. Zet 15 minuten in de oven.
16g Look 1tl Olijfolie
Stap 5 /9
Doe de in grote stukken gesneden en gepelde sjalotten in de mengkom van de keukenmachine en bevestig het Ultrablade-hakmes. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
25g Sjalotten
Ultrablade hakmes
Stap 6 /9
Vervang het Ultrablade-hakmes door de menger. Schraap de randen en voeg de olijfolie toe. Sluit het deksel zonder de dop en druk op 'Start'.
1tl Olijfolie
Menger
Stap 7 /9
Vervang de menger door het Ultrablade-hakmes. Voeg de champignons, de sojaroom en de helft van de bouillon toe. Sluit het deksel en klik op 'Start'.
40cl Groentebouillon 15cl Sojaroom
Ultrablade hakmes
Stap 8 /9
Proef of de kruiding goed is. Pas indien nodig de consistentie aan door wat bouillon toe te voegen. Druk opnieuw op 'Start'.
Menger
Stap 9 /9
Dien warm op. Werk af met de champignons en de salieblaadjes.
0.5el Salie