Champignonvelouté met salie
- Totale tijd 1u
- 15min
Voorbereidingstijd - 45min
Gaartijd - 0min
Afkoeltijd
Ontdek het volledige gamma
Meer weergeven - Ontdek het volledige gamma -
Ingrediënten
4 personen
600 g Champignons
16 g Look
1 tl Olijfolie
1 snuifje Zout
1 snuifje Peper
25 g Sjalotten
1 tl Olijfolie
40 cl Groentebouillon
15 cl Sojaroom
0.5 el Salie
Accessoires
Snij/rasp- accessoire Ultrablade hakmes Menger
Bereiding
Stap 1 /9
Verwarm de oven voor op 220°C.
Stap 2 /9
Snijd het aardse deel van de champignonstelen. Was de champignons en dep droog.
Stap 3 /9
Plaats de groentensnijder met de schijf om in fijne plakjes te snijden in de kom. Snijd de champignons fijn en klik op 'Start'.
Stap 4 /9
Leg de champignons op een ovenplaat met een bakmatje of bakpapier. Besprenkel met olijfolie en breng op smaak met zout en peper. Voeg de gepelde knoflook toe. Zet 15 minuten in de oven.
Stap 5 /9
Doe de in grote stukken gesneden en gepelde sjalotten in de mengkom van de keukenmachine en bevestig het Ultrablade-hakmes. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
Stap 6 /9
Vervang het Ultrablade-hakmes door de menger. Schraap de randen en voeg de olijfolie toe. Sluit het deksel zonder de dop en druk op 'Start'.
Stap 7 /9
Vervang de menger door het Ultrablade-hakmes. Voeg de champignons, de sojaroom en de helft van de bouillon toe. Sluit het deksel en klik op 'Start'.
Stap 8 /9
Proef of de kruiding goed is. Pas indien nodig de consistentie aan door wat bouillon toe te voegen. Druk opnieuw op 'Start'.
Stap 9 /9
Dien warm op. Werk af met de champignons en de salieblaadjes.