Ceviche van heilbot met limoen en algen - Recepten Companion | Moulinex
Moulinex
Recept door Moulinex

Ceviche van heilbot met limoen en algen

ratings.0

-/5 -

  • Totale tijd 21min
  • Voorbereidingstijd
    10min
  • Gaartijd
    1min
  • Afkoeltijd
    10min

Ingrediënten

6 personen

  • 1.5 Limoen

  • 1.5 el Olijfolie

  • 1.5 bladje Zeewiervel

  • 3 el Granaatappelpitten

  • 600 g Heilbotfilets

  • Peper

  • 37 cl Kokosmelk

  • 1 Rode ajuin

  • 1.5 teentje Look

  • 1.5 stokje Citroengras

  • 30 g Verse gember

  • 1.5 tuiltje Koriander

  • 3 Limoenen

Accessoires

  • Ultrablade hakmes
    Ultrablade hakmes

Bereiding

Stap 1 /9

Pel de ajuin en snijd in 4 stukken. Zet een kwartje aan de kant als versiering. Pel en snijd de gember en snijd het citroengras fijn.

  • 1 Rode ajuin
  • 1.5stokje Citroengras
  • 30g Verse gember

Stap 2 /9

Doe de kokosmelk, de ajuin, de gepelde gember en het gepelde citroengras in de kom van de keukenmachine met het Ultrablade-hakmes. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.

  • 37cl Kokosmelk
  • 1.5teentje Look
  • Ultrablade hakmes

Stap 3 /9

Haal door een zeef en breng op smaak met peper en zout.

Stap 4 /9

Verwijder het vel en de graten van de heilbotfilets. Snijd ze in grote blokjes.

  • 600g Heilbotfilets

Stap 5 /9

Leg ze in een diepe schaal en meng met de marinade van kokosmelk.

Stap 6 /9

Snijd de resterende ajuin in fijne reepjes. Pel de limoen en snijd hem in partjes.

  • 1.5 Limoen

Stap 7 /9

Giet de ceviche in de borden.

Stap 8 /9

Voeg de ajuin, de granaatappelpitten, het limoensap en de verkruimelde nori toe.

  • 1.5bladje Zeewiervel
  • 3el Granaatappelpitten
  • 3 Limoenen

Stap 9 /9

Strooi er enkele blaadjes koriander over. Breng op smaak met peper en besprenkel met wat olijfolie.

  • 1.5el Olijfolie
  • Peper
  • 1.5tuiltje Koriander

Roerblad SS-185951

Roerblad SS-185951

Bakkuip SS-186082

Bakkuip SS-186082

Bakkuip SS-186157

Bakkuip SS-186157

Haak SS-186228

Haak SS-186228