Ceviche van heilbot met limoen en algen
- Totale tijd 21min
- 10min
Voorbereidingstijd - 1min
Gaartijd - 10min
Afkoeltijd
Ontdek het volledige gamma
Meer weergeven - Ontdek het volledige gamma -
Ingrediënten
6 personen
1.5 Limoen
1.5 el Olijfolie
1.5 bladje Zeewiervel
3 el Granaatappelpitten
600 g Heilbotfilets
Peper
37 cl Kokosmelk
1 Rode ajuin
1.5 teentje Look
1.5 stokje Citroengras
30 g Verse gember
1.5 tuiltje Koriander
3 Limoenen
Accessoires
Ultrablade hakmes
Bereiding
Stap 1 /9
Pel de ajuin en snijd in 4 stukken. Zet een kwartje aan de kant als versiering. Pel en snijd de gember en snijd het citroengras fijn.
Stap 2 /9
Doe de kokosmelk, de ajuin, de gepelde gember en het gepelde citroengras in de kom van de keukenmachine met het Ultrablade-hakmes. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
Stap 3 /9
Haal door een zeef en breng op smaak met peper en zout.
Stap 4 /9
Verwijder het vel en de graten van de heilbotfilets. Snijd ze in grote blokjes.
Stap 5 /9
Leg ze in een diepe schaal en meng met de marinade van kokosmelk.
Stap 6 /9
Snijd de resterende ajuin in fijne reepjes. Pel de limoen en snijd hem in partjes.
Stap 7 /9
Giet de ceviche in de borden.
Stap 8 /9
Voeg de ajuin, de granaatappelpitten, het limoensap en de verkruimelde nori toe.
Stap 9 /9
Strooi er enkele blaadjes koriander over. Breng op smaak met peper en besprenkel met wat olijfolie.