Carpaccio van courgette met hazelnoten en muntpesto
Moulinex
Recept door Moulinex

Carpaccio van courgette met hazelnoten en muntpesto

ratings.0

-/5 -

  • Totale tijd 12min
  • Voorbereidingstijd
    10min
  • Gaartijd
    2min
  • Afkoeltijd
    0min

Ingrediënten

4 personen

  • 90 g Munt

  • 50 g Geroosterde pijnboompitten

  • 50 g Parmezaanse kaas

  • 10 cl Olijfolie

  • 3 g Look

  • 800 g Courgette

  • 90 g Verse geitenkaas

  • 20 g Hazelnoten

  • Munt

Accessoires

  • Ultrablade hakmes
    Ultrablade hakmes
  • Kneed- & hakmes
    Kneed- & hakmes
  • Snij/rasp- accessoire
    Snij/rasp- accessoire

Bereiding

Stap 1 /7

Doe de gepelde en gehakte look, de munt, de pijnboompitten, de Parmezaanse kaas en de olie in de mengkom van de keukenmachine en bevestig het Ultrablade-hakmes. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.

  • 90g Munt
  • 50g Geroosterde pijnboompitten
  • 50g Parmezaanse kaas
  • 10cl Olijfolie
  • 3g Look
  • Ultrablade hakmes

Stap 2 /7

Schraap de randen met een flexibele spatel schoon en breng de pesto zo terug naar het midden van de kom. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.

Stap 3 /7

Zet de pesto aan de kant.

Stap 4 /7

Plaats de groentensnijder met de schijf om in fijne plakjes te snijden in de kom van de keukenmachine. Sluit het deksel. Voeg de courgettes zonder de uiteinden toe en druk op ‘Start’.

  • 800g Courgette
  • Snij/rasp- accessoire

Stap 5 /7

Leg de courgettereepjes op een bord en zet aan de kant.

Stap 6 /7

Doe de hazelnoten in de kom van de keukenmachine met het mes om te kneden/vermalen. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.

  • 20g Hazelnoten
  • Kneed- & hakmes

Stap 7 /7

Werk af met wat druppels pesto, de geitenkaas, wat stukjes hazelnoot en enkele muntblaadjes.

  • 90g Verse geitenkaas
  • bladje Munt

Roerblad SS-185951

Roerblad SS-185951

Bakkuip SS-186082

Bakkuip SS-186082

Bakkuip SS-186157

Bakkuip SS-186157

Haak SS-186228

Haak SS-186228