Cake met zoute karamel
Moulinex
Recept door Moulinex

Cake met zoute karamel

ratings.0

-/5 -

  • Totale tijd 1u 50min
  • Voorbereidingstijd
    40min
  • Gaartijd
    1u 10min
  • Afkoeltijd
    0min

Ingrediënten

5 personen

  • 100 g Lichte room

  • 50 g Lichte room

  • 100 g Suiker

  • 100 g Honing

  • 50 g Halfgezouten boter

  • 50 g Halfgezouten boter

  • 120 g Bloem

  • 140 g Amandelspijs

  • 3 Eieren

  • 1 zakje Bakpoeder

Accessoires

  • Kneed- & hakmes
    Kneed- & hakmes
  • Menger
    Menger

Bereiding

Stap 1 /4

De karamel bereiden.Doe in de kom van de keukenrobot met de menger 100 g room, suiker, honing en 50 g boter.Vergrendel het deksel zonder de dop en druk op 'Start'.

  • 100g Lichte room
  • 100g Suiker
  • 100g Honing
  • 50g Halfgezouten boter
  • Menger

Stap 2 /4

Voeg de resterende room en boter toe wanneer de karamel klaar is.Vergrendel het deksel met de dop en druk op 'Start'.

  • 50g Lichte room
  • 50g Halfgezouten boter
  • Menger

Stap 3 /4

Doe de karamel voorzichtig uit de kom zodat u zich niet verbrandt, laat afkoelen en was de kom van de keukenrobot af.Verwarm de oven voor op 180 ℃ (st.6).Doe de bloem, de in stukken gesneden amandelspijs, de afgekoelde karamel, de eieren en de gist in de kom van de keukenrobot met het kneed-/hakmes.Vergrendel het deksel met de dop en druk op 'Start'.

  • 120g Bloem
  • 140g Amandelspijs
  • 3 Eieren
  • 1zakje Bakpoeder
  • Kneed- & hakmes

Stap 4 /4

Giet het deeg in een beboterde en met bloem bestrooide cakevorm.Bak 40 min. en laat afkoelen vooraleer uit de vorm te halen.

Roerblad SS-185951

Roerblad SS-185951

Bakkuip SS-186082

Bakkuip SS-186082

Bakkuip SS-186157

Bakkuip SS-186157

Haak SS-186228

Haak SS-186228