- Homepage
- Vind een recept
- Al onze recepten
- Broodjes
Broodjes
- Totale tijd 3u 55min
- 30min
Voorbereidingstijd - 20min
Gaartijd - 3u 5min
Afkoeltijd
Compatibele toestellen (1)
Ingrediënten
4 personen
4 g Gedroogde bakkersgist (1 tl)
150 g Warme melk
30 g Fijne kristalsuiker
300 g Gewone witte bloem
3 g Zout (ca. 0,5 tl)
15 g Neutrale olie
1 Ei
20 g Zachte boter
1 Eierdooier
1 tl Melk of room
10 g Witte sesamzaadjes
Bereiding
Stap 1 /8
Verwarm de melk in de microgolfoven tot deze een temperatuur van 40°C heeft bereikt. Zorg ervoor dat de melk niet te heet is, omdat dit de gist kan deactiveren. Doe de gist samen met de melk en de suiker in een kom en meng met een garde. Laat 5 minuten rusten. De gist moet opgelost zijn.
Stap 2 /8
Maak het deeg: doe de bloem, het zout, de olie en het ei in de kom van de keukenmachine met deeghaak en voeg vervolgens het mengsel van melk, gist en suiker toe. Kneed minstens 2 minuten lang. Voeg de zachte boter toe en kneed 1 minuut lang zodat alle ingrediënten goed worden gemengd. Laat het deeg in de kom, dek af met een theedoek en laat 2 uur rusten op kamertemperatuur. Het deeg zal rijzen en in volume verdriedubbelen.
Stap 3 /8
Haal het deeg uit de kom van de keukenmachine. Maak van het deeg een bal door de uiteinden naar het midden te trekken (doe dit 6 keer). Verdeel het deeg met een mes in 4 stukken en vorm er gladde balletjes van door de randen naar binnen te vouwen.
Stap 4 /8
Leg de bolletjes op de bakplaat. Laat 1 uur in de koelkast rijzen.
Stap 5 /8
Meng het eigeel met de melk (of room) en bestrijk er de bolletjes mee met behulp van een kwastje. Bestrooi met sesamzaad.
Stap 6 /8
Zet het apparaat aan. Verwarm gedurende 5 minuten voor op 180°C.
Stap 7 /8
Plaats de bakplaat na het voorverwarmen op de laagste stand van de oven. Selecteer het programma BAKE op 180°C en stel de bereidingstijd in op 20 minuten. Druk op START.
Stap 8 /8
Haal ze uit de oven en laat ze op een rooster afkoelen.