- Homepage
- Recipe Details Page
Boeddhabowl met groene linzen, rode kool en knapperige groenten
- Totale tijd 43min
- 15min
Voorbereidingstijd - 28min
Gaartijd - 0min
Afkoeltijd
Ingrediënten
4 personen
300 g groene linzen
1 l water
2 tijm
1 courgette
1 wortel
100 g erwten
1 vierde van een rode kool
Enkele roze radijzen
Voor de saus:
1 el el tahini
2 el citroensap
5 el koolzaadolie
Zout
zonnebloem
Accessoires
Stoom- accessoire Menger
Bereiding
Stap 1 /5
Spoel de linzen onder koud water. Giet het water in de kom van de keukenrobot met de menger en voeg vervolgens de linzen en de tijm toe. Vergrendel het deksel en druk op 'Start'.
300g groene linzen 1l water 2 tijm
Menger
Stap 2 /5
Schil ondertussen de wortel. Snijd de wortel en de courgette in stukken. Leg ze in het stoommandje met de erwten. Plaats aan het einde van het programma het stoommandje in de kom, vergrendel daarna het deksel en druk op 'Start'.
1 courgette 1 wortel 100g erwten
Stoom- accessoire
Stap 3 /5
Giet de linzen af aan het einde van het programma en laat ze afkoelen. Spoel de groenten onder koud water en zet ze opzij.
Stap 4 /5
Snijd de kool in fijne reepjes en de radijsjes in plakjes. Meng in een kom de tahini met het citroensap en voeg de koolzaadolie toe.Breng op smaak met zout en peper.
Stap 5 /5
Verdeel de linzen in ondiepe schalen. Schik daarop de rode kool, radijsjes, wat gestoomde groenten en bestrooi met zonnebloempitten. Besprenkel met saus voor het opdienen.
1el el tahini 2 el citroensap 5 el koolzaadolie Zout zonnebloem