Blanquette van zeebaars met groene curry en kokosmelk
- Totale tijd 1u 29min
- 15min
Voorbereidingstijd - 1u 14min
Gaartijd - 0min
Afkoeltijd
Ontdek het volledige gamma
Meer weergeven - Ontdek het volledige gamma -
Ingrediënten
4 personen
800 g Zeebaarsfilet
10 cl Witte wijn
200 g Wortels
50 g Sjalotten
200 g Prei
1 el Olijfolie
30 cl Gevogeltebouillon
1 tl Bloem
20 cl Kokosmelk
1 tl Groene curry
Zout
Accessoires
Ultrablade hakmes Menger Stoommandje
Bereiding
Stap 1 /10
Rol de zeebaarsfilets op en prik ze vast met een houten prikker. Leg ze in het stoommandje.
Stap 2 /10
Doe de gepelde sjalotten in de keukenmachine met het Ultrablade-hakmes selderij. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
Stap 3 /10
Vervang het Ultrablade-hakmes door de mengstaaf en voeg de olijfolie toe. Sluit het deksel zonder de vulstop en druk op 'Start'.
Stap 4 /10
Bestrooi met bloem. Sluit het deksel zonder de vulstop en druk op 'Start'. Giet de witte wijn erbij na de pieptoon.
Stap 5 /10
Voeg de wortelen in schijfjes, de gespoelde en fijngehakte prei en de bouillon toe. Breng op smaak met peper en zout.
Stap 6 /10
Zet het stoommandje in de kom van de keukenmachine. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
Stap 7 /10
Verwijder het stoommandje.
Stap 8 /10
Voeg de kokosmelk en de groene curry toe. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
Stap 9 /10
Leg de zeebaarsfilets in de kom van de keukenmachine. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
Stap 10 /10
Dien warm op.