Bananencake met pecannoten
- Totale tijd 2u 18min
- 15min
Voorbereidingstijd - 2u 3min
Gaartijd - 0min
Afkoeltijd
Ontdek het volledige gamma
Meer weergeven - Ontdek het volledige gamma -
Ingrediënten
6 personen
4 Bananen
80 g Bloem
1 zakje Bakpoeder
50 g Zachte boter
220 g Poedersuiker
2 Eieren
1 snuifje Zout
Boter
140 g Banaan
150 g Pecannoten
Accessoires
Kneed- & hakmes
Bereiding
Stap 1 /13
Verwarm de oven voor op 180°C.
Stap 2 /13
Prak 3 bananen grofweg met een vork. Houd de vierde banaan apart.
Stap 3 /13
Doe de pecannoten in de kom van de keukenmachine met het mes om te kneden/vermalen. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
Stap 4 /13
Zet ze aan de kant in een kommetje.
Stap 5 /13
Doe de boter en de poedersuiker in de kom van de keukenmachine met het mes om te kneden/vermalen.
Stap 6 /13
Voeg het zout en de eieren toe. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
Stap 7 /13
Voeg de bloem en het bakpoeder toe. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
Stap 8 /13
Prak 3 bananen grofweg met een vork en haal ze door de bereiding. Meng met de spatel. Houd de vierde banaan apart.
Stap 9 /13
Pel de resterende banaan en snijd de in de lengte door.
Stap 10 /13
Vet een cakevorm in met boter en giet het deeg erin. Leg er de stukjes banaan op.
Stap 11 /13
Bestrooi met de pecannoten.
Stap 12 /13
Zet 1 uur in de oven.
Stap 13 /13
Serveer lauwwarm of koud.