Banaan en chocolade fondant taart
- Totale tijd 1u 6min
- 15min
Voorbereidingstijd - 47min
Gaartijd - 4min
Afkoeltijd
Ontdek het volledige gamma
Meer weergeven - Ontdek het volledige gamma -
Ingrediënten
6 personen
3 Overrijpe bananen
50 g Gesmolten zoete boter
3 Eieren
150 g Basterdsuiker
120 g Bloem
50 g Gesmolten zoete boter
100 g Pure of melkchocolade chips
Accessoires
Menger Kneed- & hakmes Klopper
Bereiding
Stap 1 /15
Weeg in een kom de chocolate chips af en zet ze apart.
Stap 2 /15
Beboter een grote ronde bakvorm.
Stap 3 /15
Verwarm de oven voor op 180°C.
Stap 4 /15
Pel de bananen en snijd ze in blokjes.
Stap 5 /15
Doe de gesmolten boter en de in blokjes gesneden banaan in de mengkom met het mixerhulpstuk. Sluit het deksel met de dop en druk op 'Start'.
Stap 6 /15
Zet opzij in een bak. Was en droog de mengkom.
Stap 7 /15
Scheid in een kom de eiwitten van de dooiers.
Stap 8 /15
Doe de eierdooiers en de suiker in de mengkom met het kneed-/hakmeshulpstuk. Sluit het deksel met de dop en druk op 'Start'.
Stap 9 /15
Voeg de resterende gesmolten boter en de bloem toe. Vergrendel het deksel en druk op 'Start'.
Stap 10 /15
Zet opzij in een kom en was de mengkom.
Stap 11 /15
Giet de eiwitten in de mengkom met de mixer. Vergrendel het deksel met de dop en druk op 'Start'.
Stap 12 /15
Meng door het vorige mengsel.
Stap 13 /15
Giet het beslag in de vorm, afwisselend met de in blokjes gesneden bananen en de chocoladeschilfers.
Stap 14 /15
Bak gedurende 40 minuten.
Stap 15 /15
Geniet koud of warm.