- Homepage
- Recipe Details Page
Banaan en chocolade fondant taart
- Totale tijd 1u 6min
- 15min
Voorbereidingstijd - 47min
Gaartijd - 4min
Afkoeltijd
Ingrediënten
6 personen
3 Overrijpe bananen
50 g Gesmolten zoete boter
3 Eieren
150 g Basterdsuiker
120 g Bloem
50 g Gesmolten zoete boter
100 g Pure of melkchocolade chips
Accessoires
Menger Kneed- & hakmes Klopper
Bereiding
Stap 1 /15
Weeg in een kom de chocolate chips af en zet ze apart.
100g Pure of melkchocolade chips
Stap 2 /15
Beboter een grote ronde bakvorm.
Stap 3 /15
Verwarm de oven voor op 180°C.
Stap 4 /15
Pel de bananen en snijd ze in blokjes.
3 Overrijpe bananen
Stap 5 /15
Doe de gesmolten boter en de in blokjes gesneden banaan in de mengkom met het mixerhulpstuk. Sluit het deksel met de dop en druk op 'Start'.
50g Gesmolten zoete boter
Menger
Stap 6 /15
Zet opzij in een bak. Was en droog de mengkom.
Stap 7 /15
Scheid in een kom de eiwitten van de dooiers.
3 Eieren
Stap 8 /15
Doe de eierdooiers en de suiker in de mengkom met het kneed-/hakmeshulpstuk. Sluit het deksel met de dop en druk op 'Start'.
150g Basterdsuiker
Kneed- & hakmes
Stap 9 /15
Voeg de resterende gesmolten boter en de bloem toe. Vergrendel het deksel en druk op 'Start'.
120g Bloem 50g Gesmolten zoete boter
Kneed- & hakmes
Stap 10 /15
Zet opzij in een kom en was de mengkom.
Stap 11 /15
Giet de eiwitten in de mengkom met de mixer. Vergrendel het deksel met de dop en druk op 'Start'.
Klopper
Stap 12 /15
Meng door het vorige mengsel.
Stap 13 /15
Giet het beslag in de vorm, afwisselend met de in blokjes gesneden bananen en de chocoladeschilfers.
Stap 14 /15
Bak gedurende 40 minuten.
Stap 15 /15
Geniet koud of warm.