Ballotin van foie gras, vijgen
- Totale tijd 21min
- 15min
Voorbereidingstijd - 6min
Gaartijd - 0min
Afkoeltijd
Ontdek het volledige gamma
Meer weergeven - Ontdek het volledige gamma -
Ingrediënten
2 personen
120 g Foie gras, zonder aders, 4 uur gemarineerd in melk
20 cl Melk
3 Vijgen, gewassen en in 8 gesneden
20 g Rode ui, gepeld en fijngesnipperd
1 el Zonnebloemolie
Zout, peper
Bereiding
Stap 1 /7
Bereid de ingrediënten.
Stap 2 /7
Breng de lever op smaak.
Stap 3 /7
Vorm een worst van 5 cm doorsnede, wikkel die strak in meer dan voldoende folie. Leg in de koelkast.
Stap 4 /7
Olie verwarmen, ui toevoegen en langzaam tot moes koken. Voeg vijgen en 5 cl water toe en kruid. Laat 5 min koken en bewaar koel.
Stap 5 /7
Giet 20 cl water in de kuip. Doe de afgekoelde foie gras in het mandje en plaats het mandje in de kuip.
Stap 6 /7
Snelkookfunctie
Stap 7 /7
Foie gras 30 min afkoelen in water, en bewaar 2 dagen in de koelkast. Dien op.