Ballotin van foie gras, vijgen - Recepten Cookeo | Moulinex
Moulinex
Recept door Moulinex

Ballotin van foie gras, vijgen

ratings.0

-/5 -

  • Totale tijd 21min
  • Voorbereidingstijd
    15min
  • Gaartijd
    6min
  • Afkoeltijd
    0min

Ingrediënten

2 personen

  • 120 g Foie gras, zonder aders, 4 uur gemarineerd in melk

  • 20 cl Melk

  • 3 Vijgen, gewassen en in 8 gesneden

  • 20 g Rode ui, gepeld en fijngesnipperd

  • 1 el Zonnebloemolie

  • Zout, peper

Bereiding

Stap 1 /7

Bereid de ingrediënten.

Stap 2 /7

Breng de lever op smaak.

Stap 3 /7

Vorm een worst van 5 cm doorsnede, wikkel die strak in meer dan voldoende folie. Leg in de koelkast.

Stap 4 /7

Olie verwarmen, ui toevoegen en langzaam tot moes koken. Voeg vijgen en 5 cl water toe en kruid. Laat 5 min koken en bewaar koel.

Stap 5 /7

Giet 20 cl water in de kuip. Doe de afgekoelde foie gras in het mandje en plaats het mandje in de kuip.

Stap 6 /7

Snelkookfunctie

Stap 7 /7

Foie gras 30 min afkoelen in water, en bewaar 2 dagen in de koelkast. Dien op.

Roerblad SS-185951

Roerblad SS-185951

Bakkuip SS-186082

Bakkuip SS-186082

Bakkuip SS-186157

Bakkuip SS-186157

Haak SS-186228

Haak SS-186228