- Homepage
- Vind een recept
- Al onze recepten
- Auberginerolletjes met mozzarella
Auberginerolletjes met mozzarella
- Totale tijd 1u 35min
- 30min
Voorbereidingstijd - 35min
Gaartijd - 30min
Afkoeltijd
Compatibele toestellen (1)
Ingrediënten
6 personen
600 g Aubergines (2 grote aubergines)
Zout
200 g Mozzarella
5 el Olijfolie
150 g Gerookte hesp, zeer dun gesneden
700 g Tomatenpassata met kruiden
3 el Geraspte Parmezaanse kaas
2 el Italiaanse kruiden
2 el Bieslook
2 el Fijngehakte basilicum
Bereiding
Stap 1 /10
Snijd de aubergines in plakjes van een halve centimeter dik, zonder ze te schillen.
Stap 2 /10
Neem 12 plakjes uit het midden van de aubergine. Kruid beide kanten van elk plakje met zout en laat 30 minuten drogen.
Stap 3 /10
Snijd ondertussen de mozzarella in 12 staafjes van elk 2,5 cm lang.
Stap 4 /10
Spoel de aubergines af en dep ze droog. Bak de aubergines in een koekenpan met olijfolie op een laag vuur gedurende 3 tot 4 minuten aan elke kant, tot ze mooi goudbruin zijn. Draai ze regelmatig om. Dep na het bakken elk plakje droog met een velletje keukenpapier.
Stap 5 /10
Leg op elk plakje aubergine een sneetje hesp. Plaats een staafje mozzarella aan de rand van elk plakje. Rol de met hesp bedekte aubergineplakjes om de kaas.
Stap 6 /10
Leg de rolletjes in een ovenvaste schaal. Bedek met tomatenpassata en bestrooi met wat Parmezaanse kaas en Italiaanse kruiden.
Stap 7 /10
Plaats de schaal op de rooster. Zet de rooster op de laagste stand in de oven.
Stap 8 /10
Zet het apparaat aan. Selecteer het programma BAKE op 180°C en stel de bereidingstijd in op 30 minuten. Druk op START.
Stap 9 /10
Bestrooi met fijngehakte basilicum en geniet.
Stap 10 /10
Serveer warm.