Aspergeveloute en mascarpone
Moulinex
Recept door Moulinex

Aspergeveloute en mascarpone

ratings.0

-/5 -

  • Totale tijd 20min
  • Voorbereidingstijd
    15min
  • Gaartijd
    5min
  • Afkoeltijd
    0min

Ingrediënten

6 personen

  • 30 Groene asperges, formaat 1,5-2,2, gewassen en geschild

  • 3 Sjalot, gepeld en in stukken gesneden

  • 3 Aardappelen, geschild en in blokjes gesneden

  • 75 cl Groentebouillon (of water)

  • 150 g Mascarpone

  • Zout, peper

  • 3 el Zwarte olijven, ontpit, fijngehakt

  • 3 Plak(ken) bresaolaham, in fijne reepjes gesneden

Bereiding

Stap 1 /6

Bereid de ingrediënten.

Stap 2 /6

Peel en snijd de aardappelen in blokjes.

Stap 3 /6

Snijd de onderkant van de asperges 4 tot 5 cm in. Snijd de asperges in stukken.

Stap 4 /6

Doe de stukken asperge, de sjalot, de aardappelen, de bouillon en de mascarpone in de kuip.

Stap 5 /6

Snelkookfunctie

Stap 6 /6

Mix en breng zo nodig op smaak. Dien op gegarneerd met olijven en bresaolaham.

Roerblad SS-185951

Roerblad SS-185951

Bakkuip SS-186082

Bakkuip SS-186082

Bakkuip SS-186157

Bakkuip SS-186157

Haak SS-186228

Haak SS-186228