Aardappelgratin met emmentaler
- Totale tijd 38min
- 15min
Voorbereidingstijd - 23min
Gaartijd - 0min
Afkoeltijd
Ontdek het volledige gamma
Meer weergeven - Ontdek het volledige gamma -
Ingrediënten
4 personen
1000 g Aardappels
2 teentje Look
30 cl Halfvolle melk UHT
2 staafje Bouillon KUB OR MAGGI
10 cl Vloeibare room
80 g Geraspte emmentaler
Accessoires
Menger
Bereiding
Stap 1 /5
Weeg de geraspte emmentaler af in een kommetje. Zet het even apart.
Stap 2 /5
Verwarm de oven voor op 220°C.
Stap 3 /5
Doe de gepelde en in fijne schijfjes gesneden aardappels, de gepelde en gehakte look, de melk, de verkruimelde buillon en de vloeibare room in de kom van de keukenmachine met de mengstaaf. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
Stap 4 /5
Giet de bereiding in een gratinschaal en bestrooi met geraspte emmentaler.
Stap 5 /5
Zet gedurende 30 minuten in de oven op 220°C op de heteluchtstand. Leg aluminiumfolie over de gratin als hij bruin begint te worden.