Air fryers

Waarom zou frituren ongezond moeten zijn? Met onze gezonde friteuses geniet je met het hele gezin van jullie favoriete gerechten, zonder toegevingen op de smaak. Knapperige frietjes of sappige kippenvleugels? Onze innovatieve friteuses spelen het klaar met weinig of totaal geen olie of vet.

undefined

Waarom is een gezonde friteuse de beste keuze?

Gebruik minder vet bij het koken

Frituren met minder of totaal geen vet in onze friteuses betekent een gezonde keuze maken zonder smaakverlies.

Large-MLX_EZ4018_1510001539_B3_16-9.tif

Een oneindige reeks recepten

Het zijn meer dan gewoon heteluchtfriteuses; met de nieuwe inbouwfuncties kan je gezond grillen, stomen, bakken, braden en nieuwe recepten uitwerken.

MLNX_COOKING _FRIT SS HUILE_LAME 2_1.tif

Eenvoudig in gebruik

Kies eenvoudig het juiste programma. Bij de mechanische toestellen stel je de temperatuur en timer handmatig in met de draaiknoppen.

Large-MLX_EZ4018_1510001540_B4_4_3.tif

De perfecte gezonde friteuse voor jou

vergelijker

Easy Fry & Grill EZ505810 Air fryer - 8 programma's - 4,2L

Easy Fry & Grill EZ505810 Air fryer - 8 programma's - 4,2L

Easy Fry Precision EZ401810 Air fryer

Easy Fry Precision EZ401810 Air fryer

Heerlijke resultaten, innovatieve functies

Wij begrijpen volledig hoe belangrijk het is om smaken en texturen te behouden. Onze speciale crisptechnologie zorgt voor een perfect gefrituurd resultaat: knapperig vanbuiten, zacht vanbinnen. Mooi dichtgeschroeid resultaat met een malse binnenkant dankzij de exclusieve gietijzeren grillplaat.

MLNX_COOKING_FRIT-SS-HUILE_LAME8_1.tif

Handige accessoires voor heteluchtfriteuses

Haal meer uit je gezonde friteuse met de speciaal ontworpen accessoires en onderdelen. Met onze extra’s, zoals roosters en mandjes, spelen wij specifiek in op jouw behoeften.

undefined

De air fryers van Moulinex: heerlijke resultaten met innovatieve functies

Kook je liever in het comfort van je eigen huis? Dan koop je waarschijnlijk graag de beste apparaten om je leven gemakkelijk te maken, en ben je voortdurend op zoek naar tips om gezonde en lekkere bereidingen op tafel te toveren.


Sommige gezinsfavorieten gerechten omvatten vaak frituren of roosteren, maar frituren hoeft niet per se ongezond te zijn. Heeft iemand die je kent onlangs een heteluchtfriteuse besteld en wil ook jij eventueel een air fryer kopen? Met onze gezonde friteuses geniet je met het hele gezin van jullie favoriete snacks en gerechten, zonder toegevingen op de smaak. Knapperige frietjes of sappige kippenvleugels? Onze innovatieve friteuses klaren de klus met weinig of totaal geen olie of vet.


Waarom is een air fryer de beste keuze?


Wij begrijpen maar al te goed hoe belangrijk het is om smaken en texturen te behouden. Onze speciale crisptechnologie zorgt voor een perfect gefrituurd resultaat: knapperig vanbuiten, zacht vanbinnen. Mooi dichtgeschroeid met een malse binnenkant dankzij de exclusieve gietijzeren grillplaat. Naast een heerlijke smaak heeft een air fryer echter nog meer voordelen.


Minder vet bij het koken


Frituren met minder of totaal geen vet in onze friteuses betekent een gezonde keuze maken zonder smaakverlies.


Een oneindige reeks bereidingen


Air fryers zijn meer dan gewoon friteuses met hete lucht. Dankzij de nieuwe inbouwfuncties kun je ook gezond grillen, stomen, bakken, braden en nieuwe recepten uitwerken.


Eenvoudig in gebruik


Selecteer eenvoudig het juiste programma. Bij de mechanische toestellen stel je de timer en temperatuur manueel in met de draaiknoppen.


De verschillen tussen een air fryer, een friteuse en een oven


Hieronder vind je een handige vergelijking van deze drie populaire keukenapparaten. We kunnen best van start gaan met de basis.


Wat is een traditionele friteuse?


Met een conventionele friteuse kun je voedsel in olie dompelen om gefrituurde gerechtjes te maken die zo goed als iedereen lekker vindt, van zelfgemaakte frietjes en gefrituurde kippenvleugels tot verse, huisbereide oliebollen. Het frituurvet wordt meestal elektrisch of met dompelaars verwarmd tot temperaturen die schommelen tussen 175°C en 190°C.


Wat is een oven?


In een oven worden gerechten bereid met verwarmingsspiralen op verschillende niveaus met verscheidene instellingen. Deze kunnen plaatselijk geconcentreerd zijn of gelijkmatig verdeeld worden door een ventilator in de circulatiestand. Daarnaast hebben de meeste ovens ook een ingebouwde grillfunctie.


Wat is een air fryer?


Een air fryer wordt ook wel een aerofryer of heteluchtfriteuse genoemd. Dit soort keukentoestel functioneert met circulerende superverhitte lucht op hoge snelheid. Ondanks de naam frituurt dit apparaat niet alleen voedsel; het kan ook braden, grillen en nog veel meer. Net als in de oven kun je eenvoudig verschillende soorten voedsel bereiden. Dankzij het compacte formaat van een air fryer gaat de bereiding zelfs sneller dan bij andere methoden.


Een groter en krachtiger toestel, zoals de Moulinex Easy Fry Oven & Grill met touch screen display en vaatwasserbestendige onderdelen, vervult meer dan alleen een heteluchtfunctie: dankzij de innovatieve technologie kun je met dit apparaat niet alleen frituren, maar ook bakken, braden en grillen.


Het verschil in gebruik tussen een air fryer, een friteuse en een oven


Nu je de basis van de werking van deze apparaten kent, gaan we eens kijken hoe ze in het dagelijkse leven presteren.


Gebruik van een friteuse


De frituurpan van traditionele elektrische friteuses heeft een capaciteit die varieert van 800 gr tot 3 kg. Het vermogen van friteuses schommelt voor de meeste toestellen tussen 1400 en 2100 watt.


Over het algemeen is de bereidingstijd voor gerechten in een friteuse maar enkele minuten. Wat je bespaart aan tijd wanneer je kookt met een traditionele friteuse, win je echter helaas aan geurhinder en olieverwijdering.


Gebruik van een oven


Ovens hebben de grootste capaciteit, met 54 liter voor standaardmodellen, wat zelfs kan oplopen tot 76 liter voor grote volumes. Bij een hoge temperatuurinstelling, zoals 200°C graden, zal een oven ongeveer 1500 tot 2000 watt per uur verbruiken.


De totale bereidingstijd voor ovengerechten is langer in vergelijking met conventionele friteuses en heteluchtfriteuses.


Gebruik van een heteluchtfriteuse


De air fryers van Moulinex zijn geschikt voor alle behoeften: van de compacte Easy Fry Essential met een capaciteit van 1 kg tot de Moulinex Easy Fry Oven & Grill met een XXL-capaciteit van 1,7 kg.


Een van de voordelen van de heteluchtfriteuse is de gelijkmatige warmteverdeling in het mandje, wat betekent dat jouw gerechtjes gelijkmatig en efficiënt gaar worden. Bovendien is een air fryer minder belastend voor het milieu in vergelijking met een gewone friteuse: minder olie en minder vetverwijdering.


Frituren in een heteluchtfriteuse heeft, net als bij gebruik van de oven, wat meer tijd nodig. Een air fryer hoeft echter niet voorverwarmd te worden en geeft minder geurtjes dan een gewone friteuse.


Wat kun je bereiden in een air fryer?


Is het dus beter om eten te bereiden in een frituurpan of een heteluchtfriteuse? Over het algemeen is het gebruik van een air fryer een uitstekende en gezondere keuze voor het bereiden van gefrituurde gerechten. Nu je weet hoe een heteluchtfriteuse werkt, de prestaties van het gebruik van een air fryer ten opzichte van een conventionele friteuse en een oven hebt vergeleken, kun je eindelijk beginnen met koken. Probeer gerust een van onze favoriete recepten, zoals rundergehakt in bladerdeegballetjes, frites van groenten en parmahamsticks.


Zoals je ziet, biedt een air fryer alleen maar voordelen. Nu je dit artikel gelezen hebt, kun je er zeker van zijn dat je een doordachte keuze maakt wanneer je in de keuken aan de slag gaat. Wedden dat je al snel ongelooflijk populair zult worden bij je gezin en vrienden?


Ontdek tot slot ook de vele andere producten onder de categorie koken & frituren van Moulinex, zoals , Cookeo, Companion , friteuses , andere multicookers en ovens