- Homepage
- Vind een recept
- Al onze recepten
- Aardappelgratin met emmentaler
Aardappelgratin met emmentaler
- Totale tijd 38min
- 15minVoorbereidingstijd 
- 23minGaartijd 
- 0minAfkoeltijd 
Compatibele toestellen (19)
Ingrediënten
4 personen
- 1000 g Aardappels 
- 2 teentje Look 
- 30 cl Halfvolle melk UHT 
- 2 staafje Bouillon KUB OR MAGGI 
- 80 g Geraspte emmentaler 
- 10 cl Vloeibare room 
Accessoires
- Menger 
Bereiding
Stap 1 /5
Weeg de geraspte emmentaler af in een kommetje. Zet het even apart.
Stap 2 /5
Verwarm de oven voor op 220°C.
Stap 3 /5
Doe de gepelde en in fijne schijfjes gesneden aardappels, de gepelde en gehakte look, de melk, de verkruimelde buillon en de vloeibare room in de kom van de keukenmachine met de mengstaaf. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
Stap 4 /5
Giet de bereiding in een gratinschaal en bestrooi met geraspte emmentaler.
Stap 5 /5
Zet gedurende 30 minuten in de oven op 220°C op de heteluchtstand. Leg aluminiumfolie over de gratin als hij bruin begint te worden.





