Zebracake van vanille en chocolade
- Totale tijd 55min
- 20min
Voorbereidingstijd - 35min
Gaartijd - 0min
Afkoeltijd
Compatibele toestellen (1)
Ingrediënten
8 personen
4 Eieren
180 g Fijne kristalsuiker
150 g Boter
10 cl Melk
230 g Patisseriebloem
7 g Bakpoeder (ongeveer 2 theelepels)
2 el Vanille-extract
2 el Ongezoet cacaopoeder
Bereiding
Stap 1 /12
Scheid de eiwitten en de eierdooiers in twee aparte kommen.
Stap 2 /12
Doe de suiker in de kom met de eierdooiers en klop tot het mengsel wit wordt.
Stap 3 /12
Smelt de boter in de microgolfoven of au bain-marie. Voeg dit toe aan de kom met de dooiers en suiker. Voeg de melk toe en klop. Voeg de bloem en het bakpoeder toe terwijl je blijft kloppen tot het mengsel mooi glad is.
Stap 4 /12
Klop de eiwitten stijf. Spatel ze voorzichtig in 3 delen door het vorige mengsel.
Stap 5 /12
Verdeel het beslag over twee kommen. Voeg het vanille-extract toe en roer voorzichtig. Voeg aan de andere kom het bittere cacaopoeder toe en meng voorzichtig.
Stap 6 /12
Boter een bakvorm met een diameter van 20 cm en een hoogte van 6 cm in en bestuif met bloem.
Stap 7 /12
Gebruik 2 eetlepels, één voor het vanillebeslag en één voor het chocoladebeslag. Doe een grote lepel vanillebeslag in het midden van de bakvorm. Leg een grote lepel chocoladebeslag in het midden van de eerste lepel vanillebeslag. Herhaal dezelfde handeling met het vanillebeslag en vervolgens met het chocoladebeslag, waarbij je het beslag steeds in het midden van de vorige lepel plaatst. Ga op dezelfde manier verder totdat al het beslag is opgebruikt.
Stap 8 /12
Plaats de bakvorm op de rooster.
Stap 9 /12
Verwarm de oven voor: Zet het apparaat aan. Selecteer het programma BAKE op 160°C en stel de bereidingstijd in op 5 minuten. Druk op START.
Stap 10 /12
Plaats de rooster na het voorverwarmen op de middelste stand van de oven.
Stap 11 /12
Zet het apparaat aan. Activeer het programma BAKE op 160°C en stel de bereidingstijd in op 35 minuten. Druk op START.
Stap 12 /12
Laat afkoelen alvorens de cake uit de vorm te halen.