Roggebrood - Recepten Cookeo 10in1 | Moulinex
Moulinex
Recept door Moulinex

Roggebrood

ratings.0

- /5 -

  • Totale tijd 2u 50min
  • Voorbereidingstijd
    20min
  • Gaartijd
    2u 25min
  • Afkoeltijd
    5min

Ingrediënten

6 personen

  • 310 g Warm water

  • 1.5 zakje Zakje gedroogde bakkersgist (7 g)

  • 1 tl Fijne kristalsuiker

  • 280 g T130 roggebloem

  • 120 g Gewone bloem

  • 5 g Fijn zout

Accessoires

  • Taartvorm
    Taartvorm

Bereiding

Stap 1 /7

Zet de ingrediënten klaar.

  • 310g Warm water
  • 1.5zakje Zakje gedroogde bakkersgist (7 g)
  • 1tl Fijne kristalsuiker
  • 280g T130 roggebloem
  • 120g Gewone bloem
  • 5g Fijn zout
  • Taartvorm

Stap 2 /7

Meng het water, de suiker en de gist in een bakje. Laat 5 minuten rusten.

  • 310g Warm water
  • 1.5zakje Zakje gedroogde bakkersgist (7 g)
  • 1tl Fijne kristalsuiker

Stap 3 /7

Meng de bloemsoorten, het mengsel van water, gist en suiker en het zout in een kom. Kneed 5 minuten met de hand op het werkvlak. Leg de deegbal in de met bloem bestoven kom.

  • 310g Warm water
  • 1.5zakje Zakje gedroogde bakkersgist (7 g)
  • 1tl Fijne kristalsuiker
  • 280g T130 roggebloem
  • 120g Gewone bloem
  • 5g Fijn zout

Stap 4 /7

Laat het deeg rijzen.

Stap 5 /7

Leg het deeg op het werkvlak en vouw 10 keer op om een bal te vormen. Leg de bal in de bakvorm en plaats deze in de kom.

  • Taartvorm

Stap 6 /7

Laat het deeg rijzen.

Stap 7 /7

Bak het brood 35 minuten in een op 200°C voorverwarmde oven, rechtstreeks in de bakvorm.

  • Taartvorm

Vergelijkbare recepten

Moulinex
Moulinex
13min

Zalm met saus-witte asperge

ratings.0

Roggebrood - Recepten Cookeo 10in1 | Moulinex
Zalm met saus-witte asperge
Moulinex
Moulinex
23min

Involtini zeetong, pestosaus

ratings.0

Roggebrood - Recepten Cookeo 10in1 | Moulinex
Involtini zeetong, pestosaus