- Homepage
 - Vind een recept
 - Al onze recepten
 - Oriëntaalse couscous
 
Oriëntaalse couscous
- Totale tijd 25min
 
- 10min
Voorbereidingstijd  - 15min
Gaartijd  - 0min
Afkoeltijd  
Ingrediënten
4 personen
4 Kippenbouten
8 merguez worstjes
1 el Olijfolie
1 Grote ui
2 teentje Teentjes knoflook, fijngehakt
70 g Tomatenpuree
1.5 l Kippenbouillon
1 el Ras el hanout
0.5 Vruchtvlees van ingelegde citroen (op zout)
1 handvol Blonde rozijnen
Peper en zout naar smaak
4 Dikke wortelen, in stukken gesneden
2 Courgettes, gedeeltelijk geschild en in stukken
1 Grote tomaat, in blokjes
1 blik Kikkererwten, afgespoeld en uitgelekt
1 Grote peper, in stukken gesneden
250 g Couscous (griesmeel)
1 tl Kaneel
Bereiding
Stap 1 /9
Bereid de ingrediënten voor.
Stap 2 /9
Fruit de ffijngesneden ui en de knoflook in de olie. Voeg de merguez toe en bak ze 2 minuten aan elke kant. Zet apart
Stap 3 /9
Voeg de kippenbouten toe en laat ze 4 minuten aan elke kant bruin worden, zet ze dan apart. Voeg zout en peper toe.Voeg de ras el hanout en tomatenpuree toe en bak dit 2 minuten mee om de smaken vrij te laten komen.
Stap 4 /9
Voeg 2/3 van de bouillon en het vlees toe.
Stap 5 /9
Koken onder druk.
Stap 6 /9
Voeg de in stukken gesneden wortels, courgettes, tomaten en paprika's toe. Voeg dan de ingelegde citroen, rozijnen en kikkererwten toe
Stap 7 /9
Koken onder druk.
Stap 8 /9
Giet de resterende kokende kippenbouillon over de couscous in een kom. Dek af met een bord en laat 5 minuten zwellen.
Stap 9 /9
Roer de couscous los met een vork en serveer met de kip, merguez, groenten en de heerlijke bouillon. Serveer eventueel met wat harissa voor een extra pittige toets.
Waarom twee pakjes?
Je producten kunnen vanuit twee verschillende magazijnen worden verzonden:
Verzonden door Moulinex Shop
Verzonden door Moulinex Accessoires
Het is niet mogelijk om artikelen uit twee verschillende magazijnen in één pakket te combineren.
